Yandex Metrica

Kocakarı tavsiyeleri bilim dünyasınca kanıtlandı! İşte efsane zannedilen 5 tıbbi gerçek!

Kocakarı tavsiyeleri bilim dünyasınca kanıtlandı! İşte efsane zannedilen 5 tıbbi gerçek!

Eskiden yaşlıların tecrübeleri ve yaptığı şeyler, günümüzde kocakarı hikayeleri olarak adlandırılsa da aslında bazı yaşananların gerçekten doğruluk payı var. Mesela geç saatlerde peynir yemenin garip rüyalar görmenize yol açacağı inancı, bilim dünyasınca doğrulandı. Bunun dışında ispatlanan başka inanışlar da var.

Yaşam

23.01.2024, 19:59

Kocakarı hikayeleri ifadesi, yaşlı kadınların tıbbi tavsiyeleri ders kitaplarından çok önce genç nesillere aktardığı gerçeğinden geliyor. Birçoğunun sahte olduğu ortaya çıkmış olsa da, bazılarının gerçekten doğru olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlandı.

Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Haberi Görüntüle

YATMADAN ÖNCE PEYNİR YEMEK RÜYAYI ETKİLER

Mesela eskiden yatmadan bir saat önce peynir yemenin kabuslara neden olabileceğine inanılıyordu. Yapılan araştırmalara göre peynirdeki kimyasallar, yatmadan hemen önce tüketilirse bir kişinin rüya görmeye başlamasına neden olabilir ve yenen peynir türü, ne tür bir rüya göreceğini etkileyebilir.

İngiliz Peynir Kurulu tarafından 2005 yılında yapılan bir araştırmaya katılanlar, yatmadan hemen önce 20 gram peynir tüketti ve üçte ikisi uyandıklarında hatırlayabilecekleri bir rüya gördüklerini bildirdi. İşin garibi, peynir türü de önemli görünüyordu. Araştırma sürecinde görevli olanlar, rüyaların yenen peynir türüne göre farklılık gösterdiğini dile getiriyor. Küflü peynir yiyenlerin canlı rüyalar görme ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtiliyor. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

BAL, ÖKSÜRÜK SEMPTOMLARINI HAFİFLETEBİLİR

Eskiden büyükler öksüren çocuklara yatmadan hemen önce bal yedirirdi. Bu yöntemin öksürüğü hemen geçirdiği inancı hakimdi. Yapılan birden fazla araştırmaya göre, kaynar suda veya çayda sadece birkaç damla bal içmek, kişinin öksürük semptomlarını hafifletebilir. 2002 tarihli bir makale, tatlı maddenin mukus salgısını azaltabileceğini ortaya koyuyor.

Metin Akpınar'ın kızından çok konuşulacak itiraf: Evlilik dışı 4 çocuğu var! Metin Akpınar'ın kızından çok konuşulacak itiraf: Evlilik dışı 4 çocuğu... Haberi Görüntüle

HAVUÇ KARANLIKTA GÖRMEYİ SAĞLAR

İnsanların görüşünü güçlendiren havuçların başlangıçta bir efsane olduğuna inanılıyordu. Ta ki bilim adamları yıllar sonra bunun doğru olduğunu kanıtlayana kadar. Araştırmalara göre her gün havuç yemek, görüşünüzü güçlendirebilir ve hatta büyüklerimizin uzun zamandır inandığı gibi, karanlıkta görmenize bile yardımcı olabilir.

Oyuncu Ufuk Özkan 17 yıllık eşiyle karşı karşıya kaldı! Nafaka krizi yüzünden birbirine girdi! Oyuncu Ufuk Özkan 17 yıllık eşiyle karşı karşıya kaldı! Nafaka... Haberi Görüntüle

ERKEK ÇOCUKLAR DAHA UZUN SÜREDE DOĞAR

Erkek çocuk sahibi olmanın, hamile anneler için daha uzun, daha zorlu bir doğum olacağı anlamına geldiğini söyleyen yaşlılar da yanılmıyor. Araştırmalar, erkek çocuk doğuran hamile bir kadının, kız çocuğu doğuran hamile kadından daha uzun bir doğum anı geçireceğini gösteriyor. Çünkü erkekler genellikle daha büyük kafalarla doğar ve bu da doğumu zorlaştırır. 

Telefonunuzda bu ayarlar açıksa dinleniyor olabilirsiniz! İşte Google dinlemelerini önlemenin yolları Telefonunuzda bu ayarlar açıksa dinleniyor olabilirsiniz! İşte Google dinlemelerini önlemenin... Haberi Görüntüle

BALIK YEMEK HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Çok sayıda araştırma bulgusuna göre, çok fazla balık ve balık yağı ürünü yemek kişinin beyin sağlığı ve hafızası için harikalar yaratabilir. Somon ve ton balığı gibi deniz ürünleri omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Çalışmalar, bu maddeleri yaşlı insanlarda bilişsel gerileme, daha iyi hafıza ve zihinsel sağlık ile ilişkilendirmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading