Yandex Metrica

Kitap okunan bebekler erken konuşuyor! 6. aydan sonra okunan kitaplar bebeğin zihinsel gelişimini olumlu etkiliyor!

Kitap okunan bebekler erken konuşuyor! 6. aydan sonra okunan kitaplar bebeğin zihinsel gelişimini olumlu etkiliyor!

Anne karnında müzik dinletmek, doğduktan sonra ise kitap okumak, bebeklerin beyin gelişimi için çok yararlı. Kitap okuma alışkanlığı çocukların duygusal ve kavramsal gelişimini hızlandırıp dil becerilerinin artmasını sağlar. Kitap sevgisi de aşılayan bu aktiviteye ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.

Yaşam

27.01.2024, 11:34

Bebeğe kitap okunmalı mı? Bebeğe neden kitap okunmalı? Bebeklere kitap okumanın faydaları nelerdir? İşte cevaplar...

Anne babalar bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için adeta çırpınır. Karnı doysun, temiz olsun, sıkılmasın diye gösterilen çabalar bebeğin gelişimi için kuşkusuz çok değerli. Ancak bunların yanında yapılacak bazı etkinlikler çocuğun zihinsel yönden gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Bu etkinliklerden en önemlisi ise kitap okumak. 

Ünlü fenomen dördüncü çocuğunu doğurdu! Doğum anına kadar her detayı paylaştı! Takipçileri tepkili: Bu kadar da olmaz! Ünlü fenomen dördüncü çocuğunu doğurdu! Doğum anına kadar her detayı... Haberi Görüntüle

BEBEĞİN DİKKATİNİ ÇEKEN KİTAPLAR ALIN

"Eğitim evde başlar" sözünün gücüne inananların, bunun için çaba da göstesi gerekiyor. İşe bebeğin dikkatini çekecek bir kitap almakla başlanabilir. 

Büyük resimlerin olduğu, renkli, kısa cümleli, somut ifadeler içeren kitaplar, altıncı aydan itibaren bebeklere okunabilir. Bu dönemde bebeğin kitapları anlamasını beklememek lazım. Önemli olan bununla ilgilenmesi ve ilgi duymasının sağlanması. 

Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Haberi Görüntüle

OKURKEN SES TONUNUZU DEĞİŞTİRİN

Bebeğin zihinsel gelişimini destekleyen duyuları harekete geçirebilen kitaplar tercih edilmeli. Uygun mimik ve ses tonu değişiklikleri ile bebeğin daha fazla ilgisini çekmeye çalışılmalı.

Ünlü mankenin son paylaşımı olay yarattı: Kocamı beni terk etmediği için tebrik ediyorum... Ünlü mankenin son paylaşımı olay yarattı: Kocamı beni terk etmediği... Haberi Görüntüle

UYKU ÖNCESİ, KİTAP İÇİN EN DOĞRU ZAMAN

Bir bebek açken ya da sıkıntılıyken kitap okumak bir işe yaramaz. En doğru zaman uyku öncesi ya da bebeğin keyifli olduğu anlardır. Aynı kitap birçok defa okunabilir.

23 Nisan'a yakışmayan görüntü! Küçük kızın Dilan Polat taklidi sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı: 23 Nisan'a yakışmayan görüntü! Küçük kızın Dilan Polat taklidi sosyal... Haberi Görüntüle

KİTAP OKUNAN BEBEKLER DAHA ERKEN KONUŞUR

Kitap okuma, çocukların duygusal ve kavramsal gelişimini hızlandırır. Dil becerilerinin artmasını ve dinleme yeteneğinin gelişmesini sağlar. Bebeklikten itibaren kitap okunan çocuklar daha erken konuşur ve yaşıtlarına göre daha uzun cümleler kurabilir.

Anne babalar bu etkinliği bir görev gibi görmemeli ve bunu dönüşümlü olarak yapmalı. Her iki ebeveynin de bebekle paylaşımda bulunması bebeğin gelişimi için çok önemli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading