Yandex Metrica

İstanbullu musluk suyu içebilir mi? İSKİ Genel Müdürü'nden son dakika kararı

İstanbullu musluk suyu içebilir mi? İSKİ Genel Müdürü'nden son dakika kararı

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu yaptığı açıklamada, İstanbulluların şebeke suyunu rahatlıkla içebileceğini söyledi. Suyun laboratuvarlarda test edildiğini belirten Mermutlu 'Vatandaşlarımızın depo ve tesisatları temizse musluk suyunu rahatlıkla içebilirler' dedi.

Yaşam

23.01.2024, 18:30

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu önemli açıklamlarda bulundu. Şebeke suyunun rahatlıkla içilebileceğini söyledi. Her gün 100 numune alınarak İstanbul'un suyunun test edildiğini belirten İSKİ yetkilileri, vatandaşların tesisatının temiz olması gerektiğini vurguladı.

20 Nisan Adana Murat Boz konseri ne zaman, saat kaçta başlayacak? Adana Murat Boz konseri ne zaman bitecek? 20 Nisan Adana Murat Boz konseri ne zaman, saat kaçta... Haberi Görüntüle

MUSLUKTAN AKAN SU İSKİ'NİN SU LABORATUVARLARINDA TEST EDİLİYOR

15 milyonu aşan nüfusu ile günlük ortalama 3 milyon metreküp su tüketiminin gerçekleştiği İstanbul'da musluklardan akan su, İSKİ'nin su laboratuvarlarında test ediliyor. Bu laboratuvarlarda, musluklardan akan suyun kalitesinin izlenmesinin yanında, ham su kaynaklarındaki su kalitesi mikrobiyolojik açıdan gözlemleniyor.

21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

'TEST EDİLEN SU RAHATLIKLA İÇİLEBİLİR'

İSKİ'nin laboratuvar ünitesinde şehre verilen içme suyunun her gün farklı noktadan numuneler alınarak analiz edildiğini belirten Mermutlu, "Suya tat ve koku veren zararlı maddelerin analizini yapıyoruz. Milyarda bir mertebede suyun içerisinde kirletici olup olmadığına bakıyoruz. Tespitleri yapılıyor ve kamera altından inceliyoruz. Şebeke hatlarında kirlilik varsa o şebeke hatlarını boşaltıp yıkıyoruz. Mikrobiyolojik analiz yaptığımız ve test ettiğimiz suyumuzu rahatlıkla içebiliyoruz" dedi.  

Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne oldu! Bebeğinin ismini ise bakın nasıl koydu! Cinsiyetini doğumda öğrendi! Türkiye'nin tescilli güzeli bir kez daha anne... Haberi Görüntüle

'SUYUMUZ BÜTÜN PARAMETRELERE UYGUN'

Yılda yaklaşık 25 bin numunede 96 farklı parametrede 300 bin analizin yapıldığını belirten Mermutlu, "Suyumuz bütün parametrelere uygun. Sudaki kirleticileri hassas şekilde ölçüyoruz. Vatandaşımızın deposu 6 ayda bir düzenli yıkanıyorsa, tesisatları yeniyse suyu rahatlıkla içebilirler. Depo ve tesisatlar temizse musluk suyu rahatlıkla içilir" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading