Yandex Metrica

Ettahıyyatü duası Türkçe, Arapça okunuşu nedir? Tattahıyyat duası ve anlamı nedir? Ettahıyyatü duası fazileti nelerdir?

Ettahıyyatü duası Türkçe, Arapça okunuşu nedir? Tattahıyyat duası ve anlamı nedir? Ettahıyyatü duası fazileti nelerdir?

Ettahıyyatü duası beş vakit namazların oturuşlarında okunmaktadır. Bu sebeple namaz ibadetini yerine getirebilmek için Ettahıyyatü duası ezberlenmelidir. Ettahıyyatü duası diğer ismi de Tahıyyat duasıdır. Ettahıyyatü duası Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Peki Ettahıyyatü duası Türkçe, Arapça okunuşu nedir? Tahıyyat duası ve anlamı nedir? Ettahıyyatü duası fazileti nelerdir?

Yaşam

07.04.2024, 22:47

Ettahıyyatü duası namazların oturuşlarında okunan bir duadır. Namazlarda okunduğu için ezberlenmesi gereken Tahıyyat duası, namaz bilen kişiler tarafından ezberlenmelidir. Hadislerde de  Ettahıyyatü duası geçmektedir. Peki Ettahıyyatü duası Türkçe, Arapça okunuşu nedir? Tahıyyat duası ve anlamı nedir?

Sosyal medya bu ikiliyi konuşuyor! Doğuş'un ölen şarkıcıyla yaptığı düet viral oldu! Sosyal medya bu ikiliyi konuşuyor! Doğuş'un ölen şarkıcıyla yaptığı düet... Haberi Görüntüle

ETTAHIYYATÜ DUASI OKUNUŞU NEDİR?

Et-tahıyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât.

Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü

ve rahmetullâhi ve berakâtüh,

Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-sâlihîn.

Eşhedü en lâ ilâhe illAllâh

ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlühü. 

Estetik iddialarına ateş püskürtmüştü! Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu'ndan şaşırtan açıklama! Estetik iddialarına ateş püskürtmüştü! Kızılcık Şerbeti'nin Doğa'sı Sıla Türkoğlu'ndan şaşırtan... Haberi Görüntüle

ETTAHIYYATÜ DUASI, TAHIYYAT DUASI ANLAMI NEDİR?

Her türlü hürmet, salavât (dua) ve bütün iyilikler Allâh-ü Te'âlâ'ya mahsustur. 

Ey Nebî! Allah'ın selâm, rahmet ve bereketi senin üzerine olsun. 

Selâm, bizim ve Allah'ın sâlih (doğru hareket eden) kullarının üzerine olsun.

Şahâdet ederim ki, Allâh-ü Te'âlâ birdir ve yine şahâdet ederim ki, Muhammed (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) O'nun kulu ve Rasûlüdür.

Türkiye bu açıklamayla çalkalandı! İbrahim Tatlıses'ten Suphiye Orancı iddialarına şaşırtan açıklama! Türkiye bu açıklamayla çalkalandı! İbrahim Tatlıses'ten Suphiye Orancı iddialarına şaşırtan... Haberi Görüntüle

ETTAHIYYATÜ DUASI FAZİLETİ NELERDİR?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Ettehiyattü duasını" Kur'an'dan bir sûre öğretir gibi ashabına öğretmiştir. (İbn Mâce, "İḳāmetü'ṣ-ṣalât", 24).

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v); "Her iki rekâtta oturduğunuz zaman; "et-tehıyyâtü lillâhhi... deyin" (Müslim, Salât, 24; Ebû Dâvud, Salât, 122) buyurmuştur.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading