Yandex Metrica

Dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanet cevabı gecikmedi!

Dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanet cevabı gecikmedi!

Ramazan ayında oruçlu olan kalp hastaları dilaltı hapı yaptırdıklarında oruçlarının bozup bozmadığını merak ediyor. Dilaltı hapı kullanmak zorunda olanlar tuttukları oruca zararı var mı diye araştırıyor. Bunun sonucunda internette "Dilaltı hapı orucu bozar mı?" diye arama yapılmaya başladı. Peki dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanet cevabı gecikmedi!

Yaşam

31.03.2024, 12:58

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Kalp hastalığı sebebiyle dilaltı hapı kullanmak zorunda olan vatandaşlar oruçlarının bozulup bozulmayacağını merak ediyor. İnternette "Dilaltı hapı orucu bozar mı?" diye aranmaya başladı. Peki dilaltı hapı orucu bozar mı? Diyanet cevabı gecikmedi!

Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu açıkladı: Hazırlıklı olun! Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu... Haberi Görüntüle

DİLALTI HAPI ORUCU BOZAR MI? DİYANET CEVABI GECİKMEDİ!

Din İşleri Yüksek Kurulu olan Diyanet, resmi internet sayfasında anjiyo yaptırmanın orucu bozup bozmayacağıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bazı kalp rahatsızlıklarında dil altına konulan hap, doğrudan ağız dokusu tarafından emilip kana karışarak kalp krizini önlemektedir. Söz konusu hap ağız içinde emilip yok olduğundan mideye bir şey ulaşmamaktadır. Bu itibarla, dilaltı hapı kullanmak orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading