Yandex Metrica

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Enes Kara çağrısı: Müslüman yurduna verdim diye yan gelip yatmayın!

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Enes Kara çağrısı: Müslüman yurduna verdim diye yan gelip yatmayın!

Kaldığı yurtta bunalıma giren tıp öğrencisi Enes Kara'nın intihar ederek hayatına son vermesi Türkiye'yi sarsmıştı. Cübbeli Ahmet Hoca, son sohbetin anne-babalara önemli çağrıda bulundu.

Yaşam

31.03.2024, 04:59

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, 14 Ocak 2022 tarihli sohbetinde tıp öğrencisi Enes Kara'nın intiharına değinerek anne-babalara önemli tavsiyeler verdi. 

Ebeveynlerin çocuklarına hiçbir şekilde baskı yapmaması gerektiğini söyleyen Cübbeli Hoca, çocukların duygu ve isteklerine göre davranılmasının şart olduğunu dile getirdi. 

"Ben çoluk çocuğumu Müslüman yurduna verdim d iye yan gelip yatmasınlar. Hoca buna ne öğretiyor? Çocuk burada mutlu mu mutsuz mu, rahat mı rahatsız mı? Bu çocuğun isteği nedir, biraz da o doğrultuda hareket etmek lazım" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, anne-babalara şunları tavsiye etti:

"Diyeceksin ki 'Evladım, ben seni buraya gönderdim ama burada durum nedir?' Belki birinin çocuğu rahatsız eden bir durumu var... Biri bir şey yapıyor... Çocuğun da sana anlatabilmemesi lazım, çocuğu korkutmamak, ürkütmemek lazım. Onların da isteğine göre hareket etmek lazım. Onları sıkarsak, 'illa şöyle yapacaksın' diye, bu olmaz. Eski zamanlarda değiliz; cebinde telefon var, birbirleriyle bir sürü şey paylaşıyorlar. Anne-babalar, Müslümanlar akıllı hareket edecek yani..."

Acil ameliyata alınmıştı! Ünlü oyuncu Nuri Alço'dan beklenen haber geldi! Tam 17 gün sonra... Acil ameliyata alınmıştı! Ünlü oyuncu Nuri Alço'dan beklenen haber geldi!... Haberi Görüntüle

MUHABBET ETMEZSEN İÇİNE KAPANIR

"Çocuğunun tarzından, hareketinden, eğilimlerinden bir şeyler anlamaları gerekiyor. Ona göre de bir tercih payı bırakacak. 'Gavurluk tercih olamaz', tamam gavurluk tercih olamaz ama içinde bir inkar mayası varsa, çocuğu konuştururken anlarsın bunu zaten. Sen bunu konuşturmazsan, bir ilişki kurmazsan, muhabbet etmezsen o zaman da içine kapanır, Allah muhafaza intiharlara sebebiyet verebilir. Bir baba, çocuğunu karşısına alıp 'ne okumak istiyorsun, ne yapmak istiyorsun, ne olmak istiyorsun evladım, bir kararın var mı' şeklinde sorması, ona da bir cevap hakkı tanıması, onun fikrini alması icap eder. Problemi böylece erken teşhis edersin. Erken teşhis tedavinin birinci yoludur."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading