Yandex Metrica

Çocuk şehit Rafif son resminde Türk Bayrağı çizmiş

Çocuk şehit Rafif son resminde Türk Bayrağı çizmiş

Filistinli kız, son resminde, ölümüne yol açan binanın vurulmadan önce İsrail'in saldırılarında yıkıldığını ve yanına çok sevdiği Türkiye'nin bayrağını çizmiş

Yaşam

23.01.2024, 21:56

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren çocuklardan biri,  11 yaşındaki Rafif Ebu Dayir, son çizdiği ve yarım kalan resmine Türk bayrağına da yer vermiş.

İsrail’in abluka altındaki Gazze'ye günlerce süren saldırılarında 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere en az 254 Filistinli hayatını kaybetti. AA'nın haberine göre bombaların hedefi olan çocuklardan biri de 11 yaşındaki Filistinli küçük kız Rafif’di. Rafif ailesiyle birlikte 17 Mayıs’ta evlerinin bahçesinde öğle yemeği yerken hemen yakınlarındaki bir iş merkezine düzenlenen saldırıda bombadan ayrılan şarapnel parçalarının kurbanı oldu. Şarapnel parçaları yalnızca Rafif'in değil, aynı zamanda amcası Ziyad Ebu Dayir'in de hayatına son verdi.

Rafif 9 çocuklu Dayir ailesinin en sevecen çocuğu olarak biliniyordu, üstelik doğum gününe bir hafta kalmıştı fakat İsrail güçleri onu ailesinden koparttı. Rafif de her çocuk gibi boya kalemleriyle vakit geçirip, resimler çiziyordu. Şimdiyse Rafif'den geriye, çizdiği resimler ve boya kalemlerinin yanı sıra neşeli günlerde çekilmiş fotoğrafları kaldı.

TÜRK BAYRAĞINI DA ÇİZDİĞİ RESMİ YARIM KALDI
Rafif'in en son çizdiği ve hayatını kaybetmesi nedeniyle yarım kalan resminde, evlerinin karşısında bulunan binanın daha vurulmadan önce İsrail'in saldırılarında bir kısmının yıkıldığını hayal etmiş. Küçük kız, ölümüne yol  açacak saldırıyı içine doğmuş gibi resmederken, bir kısmı yıkılan binanın yanına bazı Arap ülkelerinin yanı sıra Türkiye’nin bayrağını eklemiş.

Rafif ve amcası Ziyad’ın ölümüne sebep olan saldırının gerçekleşmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen Dayir ailesinin evindeki izleri ve dehşeti bugünmüş gibi taze. Evin bahçesinde yarım kalan yemek sofrası, patlamanın etkisiyle dağılan ramazan ayına ait süslemeler, İsrail saldırılarının Gazze’deki Filistinli ailelere yaşattığı dehşeti gözler önüne seriyor.

İSRAİL YÜZÜNDEN HAYALLERİ GERÇEKLEŞEMEYECEK
Rafif'in amcası Ebu Dayir, yeğeninin çizdiği resmin İsrail saldırısı yüzünden yarım kaldığını söyledi ve şunları kaydetti: "Rafif aynı şekilde, bu çiziminde Türk bayrağı ile bazı Arap ülkelerinin bayraklarına da yer vermiş. Ailecek Türkiye’yi çok seviyoruz. Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülke bayrakları. Bazı bayraklar ise yarıda kalmış. O sırada annesi ona 'Hadi kızım gel yemeğini ye sonra tamamlarsın çizimini' diyor. Ancak İsrail, yandaki binayı hedef alarak Rafif’in hayalini tamamlamasına izin vermedi." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading