Yandex Metrica

"Çocuğum evdeki duvarları boyuyor!" Kağıt ve boş sayfa dışında her yeri boyayan bir çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

"Çocuğum evdeki duvarları boyuyor!" Kağıt ve boş sayfa dışında her yeri boyayan bir çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

Çocuklar ellerine kalem kağıt almayı ve karalamalar yapmayı çok sever. Ancak bir anlık dalgınlığınız, çocuğun duvar, kapı ve koltuk gibi yerleri boyamasıyla sonuçlanabilir. Peki böyle bir durumla karşılaşıldığında ne yapılmalı? Duvarları boyayan çocuk cezalandırılmalı mı?

Yaşam

04.04.2024, 17:00

Çocuklar keşfederek öğrenir. Farklı gördükleri her şeyi ellerine alıp deneyimlemek ister. Kavrama becerileri gelişsin ve keyifli vakit geçirsin diye çocuğun eline verilen kalem ise çoğu zaman annelerin şok yaşadığı durumların ortaya çıkmasına yol açabilir.

Sosyal medya bu ikiliyi konuşuyor! Doğuş'un ölen şarkıcıyla yaptığı düet viral oldu! Sosyal medya bu ikiliyi konuşuyor! Doğuş'un ölen şarkıcıyla yaptığı düet... Haberi Görüntüle

DUVARI BOYAYAN ÇOCUĞA ENGEL OLUNMALI MI?

Eline kalem kağıt alan çocuk büyük bir hevesle karalama yaparken hızını alamayıp duvarları, koltukları ve kapıları boyamaya başlayabilir. Bu durumu pek çok anne baba haliyle istemeyecektir. Ancak o anda çocuğu kısıtlamak, durdurmak, engellemek doğru bir davranış değil. 

Aşkları yeniden mi depreşti! Çağla Şıkel 'artık arkadaşız' demişti! Eski sevgilisiyle Çeşme'de baş başa görüntülendi! Aşkları yeniden mi depreşti! Çağla Şıkel 'artık arkadaşız' demişti! Eski... Haberi Görüntüle

BOYAMA YAPMAK ZİHİNSEL GELİŞİMİ OLUMLU ETKİLİYOR

Ünlü diziden hayranlarını üzen haber! Reyting rekorları kıran dizinin final tarihi belli oldu! Ünlü diziden hayranlarını üzen haber! Reyting rekorları kıran dizinin final... Haberi Görüntüle

Pek çok anne babanın temizlik ve düzeni bozduğu düşüncesiyle engel olduğu sulu boya yapmak, oyun hamuru oynamak gibi aktiviteler aslında çocuğun ince motor, zihinsel gelişimini ve dikkatini inanılmaz şekilde destekler. O yüzden 0-6 yaş arasında bu beceriler engellenmemeli, aksine teşvik edilmeli.

ENGEL OLMAYIN, SINIR KOYUN

Ebeveynler bu konuda çocuğu engellemek yerine sınırlar koymayı denemeli. Mesela evin bir duvarını ona tahsis edip bunu ona açıklayabilirsiniz. Sadece belirlenen duvarı istediği gibi boyayabileceğini söyleyebilirsiniz. Veya bir duvara kalın karton yapıştırıp ona bir boyama panosu da hazırlayabilirsiniz. Doldukça yenisini yapıştırabilirsiniz. Bir boyama -hamur- oyun örtüsü edinebilir ve onunla etrafı kirletmeden rahatça vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading