Yandex Metrica

Sitede Ara

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri E - Devlet ile yapılabilir mi?

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri E - Devlet ile yapılabilir mi?

Tapuya ait olan sorgu işlemleri artık internet üzerinden devletin resmi internet sayfalarından kolayca yapılabiliyor. İnternette buna ek olarak başkasına ait tapu sorgulamanın da nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri E - Devlet ile yapılabilir mi?

Yaşam

26.04.2024, 11:11

Tapu sorgulama internet aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Resmi siteden arsa ve benzeri alanlar için de tapu sorgulaması yapılmaktadır. Bu durum hem kişinin kendisine ayrılan topu hem de başkasına ait tapu için yapılıp yapılamayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar internette 'Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri E - Devlet ile yapılabilir mi?' araması yapıyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri E - Devlet ile yapılabilir mi?

Yoğun bakıma kaldırılan Nuri Alço'dan haber geldi! Ünlü oyuncu sevenlerine bu sözlerle seslendi! Yoğun bakıma kaldırılan Nuri Alço'dan haber geldi! Ünlü oyuncu sevenlerine... Haberi Görüntüle

BAŞKASINA AİT TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Eğer bir kişinin tapu kaydı sorgulamak isteniyorsa bu sorgulama işlemi kişinin bilgisi olmadan yapılamaz. Özellikle de KVKK gereği bir kişinin kişisel bilgileri, rızası olmadan bir başkası ile paylaşılmamaktadır. Bu durumda avukatlar yalnızca mahkeme kararıyla sorgulayabilir.

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde satın alınacak yerin tapusunun kime ait olduğunu bilmek gerekmektedir. Bu esnada ise başkasına ait tapu sorgulama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ama bu işlem sadece tapunun gerçek sahibi bulunduğu zaman yapılabilir. Tapu dairesine gittiğiniz zaman tapu işlemi yapmak isterseniz tapu sahibine kısa mesaj gidecektir. Yani sorgulama esnasında karşı tarafa bilgi mesajı yollanmış olur. Normal bir durum gibi görünmeyen başkalarının eylemini kayıt altına alma süreci ancak mahkeme kararıyla avukatlar tarafından gerçekleştirilir.

Kedileri beslemek için yıllardır aynı kostümle sahneye çıkıyor! Ünlü şarkıcı hayvanseverliğiyle herkesi şaşkına çevirdi! Kedileri beslemek için yıllardır aynı kostümle sahneye çıkıyor! Ünlü şarkıcı... Haberi Görüntüle

TAPU SORGULAMA İŞLEMLERİ E - DEVLET İLE YAPILABİLİR Mİ?

Adınıza olan tapu bilgilerini yalnızca E-devlet sistemi üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Bu yöntemle isim bilgisi bilinmiyorsa yeni bilgilere ulaşılamaz. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile beraber sisteme giriş yaptıktan sonra sistemde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sayfasına girmelisiniz. İlgili sekmeye https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkini kullanarak doğrudan ulaşabilirsiniz. Kadastro sorgulama imkanı ile bilgilere erişebilirsiniz. Kendi tapu kayıtlarınızı yalnızca e-devlet sisteminden görebilirsiniz. 
E - devlet sistemine girebilmeniz kayıtlı bir e-devlet şifreniz olması gerekmektedir. Başkasına ait tapu bilgilerini öğrenebilmek için ise bir avukatla anlaşmanız gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading