Yandex Metrica

Bahçe uzmanlarından şaşırtan öneri! Domatesten verim almak için gübresine hayvan tüyü ekleyin!

Bahçe uzmanlarından şaşırtan öneri! Domatesten verim almak için gübresine hayvan tüyü ekleyin!

Bahçe sahipleri ektikleri sebze meyve tohumlarının verimli olması için farklı yöntemler kullanabiliyor. Domatesi güçlendirmek için de yapılabilecek bazı uygulamalar var. Bunlardan belki de en ilginci gübreye hayvan tüyü eklemek.

Yaşam

23.01.2024, 20:02

Domates bitkisini güçlendirmek için ne yapılmalı? İşte cevabı...

Domates bitkileri çok fazla meyve verebilir, ancak sizinki biraz seyrek görünüyorsa, verimi teşvik etmenin birkaç yolu var. Bu noktada en alışılmadık malzeme ise evcil hayvan tüyü...

'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde  Aleyna'ya bakarak... 'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde Aleyna'ya... Haberi Görüntüle

DOMATESLERİ 12 İLE 15 DERECELERDE EKEBİLİRSİNİZ

Tabi her şey sağlıklı fide, uygun dikim teknikleri ve uygun domates bitkisi bakımı ile başlıyor. Uzmanlar sıcaklık 12,7 ila 15,5 C'ye ulaşır ulaşmaz domates gibi ılık mevsim bitkilerini ekebilirsiniz diyor. Büyüme sezonuna hızlı bir başlangıç ​​yapmak istiyorsanız, ekime kadar toprağı bir veya iki hafta ısıtmak için siyah plastik malç kullanmak yardımcı olabilir. Malçlama, nemin tutulmasına ve sabit bir sıcaklığın korunmasına yardımcı olur.

Domatesler sapları boyunca kökler geliştirir. Onları daha aşağıya dikmek bitkinin daha güçlü bir kök sistemi geliştirmesine yardımcı olabilir.

Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulundu! Sosyal medyada hesabındaki korkunç detay ise tüyler ürpertti! Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulundu! Sosyal medyada hesabındaki korkunç detay... Haberi Görüntüle

2 HAFTADA BİR GÜBRE TAKVİYESİ YAPIN

Domatesleri beslemek de aynı zamanda onları daha büyük ve daha güçlü büyümeye teşvik edebilir. Bu yüzden meyve vermeye başladıktan sonra her 1-2 haftada bir hafif gübre eklenmeli.

Üstelik kompost, evcil hayvan kılı, kırık yumurta kabukları ve kullanılmış kahve ve çay telvesi ile kendi domates yeminizi veya gübrenizi de yapabilirsiniz. Domates gübresi için harika bir bileşen ise evcil hayvan tüyü. Çünkü tüylerde bulunan keratin, değerli bir protein kaynağı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading