Yandex Metrica

YSK'dan karar: İşte 100 bin imza toplayıp cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler!

YSK'dan karar: İşte 100 bin imza toplayıp cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs seçimleri için başvuru yapan 11 adayın 100 bin imza toplanabilmesi halinde seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilebilmesine karar verdi. YSK'nın açıklamasında 11 aday içerisinde Muharrem İnce, Sinan Oğan, Doğu Perinçek, Muhammed Ali Fatih Erbakan da bulunuyor.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs 2023 tarihinde birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için kararını verdi.

Fırat Kalkanı bölgesine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Fırat Kalkanı bölgesine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

İLÇE SEÇİM KURULU'NA İMZA VERİLMESİ GEREKİYOR

YSK, aldığı kararla 11 adayın seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebileceğine hükmetti. Adayların vatandaşlardan 100 bin imza toplaması gerekiyor. Seçmenler, adaylara imza verebilmek için 22-27 Mart tarihlerinde 08.00 - 20.00 saatleri arasında ilgili İlçe Seçim Kurulu'na gidip göstermek istediği aday için imza verebilecek.

Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir, memleketi neresi? Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir,... Haberi Görüntüle

İŞTE O İSİMLER

YSK’nın seçmenler tarafından aday gösterilebilecek cumhurbaşkanı adayı için başvurusunu onayladığı isimler şöyle:
"Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading