Yandex Metrica

Yeni kabinede ilginç detay! 101 yıl sonra bir ilk gerçekleşti

Yeni kabinede ilginç detay! 101 yıl sonra bir ilk gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesi açıklamasının ardından çarpıcı bir detay fark edildi. MİT eski Başkanı Hakan Fidan, İsmet İnönü'nün ardından göreve gelen ilk asker kökenli dışişleri bakanı oldu.

Gündem

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim zaferinin ardından yemin edip yeniden göreve başlarken "Türkiye Yüzyılı" kabinesini de dün Çankaya Köşkü’nde kameralar karşısında açıkladı. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunu HDP destekli 6’lı masanın adayı Kılıçdaroğlu’nun önünde büyük bir farkla tamamlayıp zaferini ilan ederken herkes "Türkiye Yüzyılı"nın ilk kabinesine kilitlenmiş durumdaydı.

Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne, neyi anlatıyor? Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne,... Haberi Görüntüle

İKİ İSİM HARİÇ KABİNE TAMAMEN DEĞİŞTİ

Eski kabinede yer alan iki isim olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç kabine tamamen değişti.

Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın fay hattı var! Bakan Özhaseki'den tüm belediye başkanlarına 'kentsel dönüşüm' çağrısı: 500'e yakın... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ’NE KRİTİK İSİM: HAKAN FİDAN

Yeni kabinede yer alan isimlerden en dikkat çekeni ise MİT eski Başkanı Hakan Fidan oldu. Fidan, Başkan Erdoğan tarafından Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim? Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim? Haberi Görüntüle

101 YIL ARADAN SONRA BİR İLK

Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinin açıklanmasıyla birlikte yıllar sonra bir ilke imza atılmış oldu. Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan, İsmet İnönü'nün ardından 101 yıl sonra göreve gelen ilk asker kökenli dışişleri bakanı oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading