Yandex Metrica

Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim?

Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti İBB Grup Başkanvekili kim?

AK Parti İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul kimdir? AK Parti'nin İBB Meclisi'ndeki Grup Başkanvekili görevine Zeynel Abidin Okul getirildi. Tevfik Göksu'nun yerine getirilen Zeynel Abidin Okul'un kim olduğu partililer ve vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. İşte Zeynel Abidin Okul'un hayatı ve biyografisi...

Gündem

20.05.2024, 03:55

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin grup başkanvekili görevine yeni bir isim getirildi. Uzun süre bu görevi başarı ile devam ettiren Tevvik Göksu'nun yerine Zeynel Abidin Okul İBB AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine getirildi. Daha önce AK Parti'den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Zeynel Abidin Okul'un kim olduğu ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı: Milletin Zaferi! Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı:... Haberi Görüntüle

ZEYNEL ABİDİN OKUL KİMDİR?

İstanbul'un Beşiktaş İlçesi'nde 1968 yılında doğan Zeynel Abidin Okul'un ailesi 1936 senesinde İstanbul Beşiktaş-Ortaköy'e yerleşmiş Cumhuriyet'in kuruluşuna şsahitlik etmiş bir ailedir. 

Ortaköy'de ilk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'nin en önde gelen liselerinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi'ni bitiren  Zeynel Abidin Okul üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde tamamladı. İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Zeynel Abidin Okul daha sonra Amerika'da Dil Eğitimi almıştır. Eğitimi ile dikkatleri üzerine çeken Zeynel Abidin Okul siyasi yaşantısına AK Parti'de devam ediyor. 

Zeynel Abidin Okul spor tutkusu ile de biliniyor. Lisanslı yüzücü olan Zeynel Abidin Okul yelken sporu ile de ilgilenmiştir.

Askerliğini yaptıktan sonra iş hayatına girdi.

1998 senesinde kurduğu, İnşaat ve Dış Ticaret alanında faaliyet göstermekte olan firmasında, Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari hayatını sürdürüyor.

AK Parti Fatih & İBB Meclis Üyesi olarak görev yapmıştır. 

Zeynel Okul, Adalet ve Kalkınma Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkanveli seçilmişti. 

Zeynel Abidin Okul evli ve 3 çocuk babası'dır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading