Yandex Metrica

Sitede Ara

Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi?

Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi?

Türkiye'de özellikle kış aylarında en çok tartışılan konuların başında olan yaz saati uygulamasının devam edip etmeyeceği konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan açıklama geldi. Bayraktar uygulama ile tasarruf yapıldığını ve yapılan değerlendirmeler sonucunda yaz saati uygulamasının devam edeceğini açıkladı.

Gündem

24.04.2024, 20:51

2016 yılından bu yana ülkemizde saatlerin ileri ve geri alınmasına son verilmiş kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmişti. Türkiye saati değişmeksizin GMT+3 olarak sabitlenmiştir. Bu durum özellikle kış aylarında havanın geç saatlere kadar karanlık olduğu dönemde tartışmalara neden oluyordu. Karanlıkta okula gitmek zorunda kalan öğrenciler ve çalışanlar yaz saati uygulamasının değişip değişmeyeceği sorusuna yanıt arıyordu. Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi? sorularına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklama ile yanıt verdi. 

Tolga Daşkıran tutuklandı mı, neden? Tolga Daşkıran hapse mi girecek? Tolga Daşkıran tutuklandı mı, neden? Tolga Daşkıran hapse mi girecek? Haberi Görüntüle

YAZ SAATİ UYGULAMASI KALKIYOR MU?

Bakan Bayraktar açıklamasında yapılan değerlendirmelerin sonucunda yaz saati uygulamasının devam etmesi yönünde bir karar alındığını duyurdu. Dolayısıyla yaz saati uygulaması devam edecek. Bayraktar açıklamasında “İTÜ tarafından yapılan analizler sonucunda; ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3’de sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur." dedi. 

1 Mayıs bugün İstanbul'da otobüsler (toplu taşıma) ücretsiz mi? İstanbul'da İETT metrobüs, metro bedava mı? 1 Mayıs bugün İstanbul'da otobüsler (toplu taşıma) ücretsiz mi? İstanbul'da... Haberi Görüntüle

2024'TE YAZ SAATİ UYGULAMASI DEĞİŞECEK Mİ?

Kalıcı yaz saati uygulamasının devam etmesi planlanıyor. Hem enerji tasarrufu hem de gün ışığından daha fazla yararlanmak için uygulamanın devam edeceği bildirildi. Bakan Bayraktar "Uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arası yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlanmış olup, bu tüketimin parasal karşılığı meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liradır." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading