Yandex Metrica

Yandaş gazeteci İsmail Saymaz'dan Altılı Masa değerlendirmesi: 'İttifak dağılır'

28 Mayıs gecesi Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerini Sözcü TV'de değerlendiren CHP'li yandaş gazeteci İsmail Saymaz, "İttifak daha da tuhaf. Liderler mecliste değil. Bu milletvekillerinin bazıları ilk defa seçiliyor. Bu milletvekillerinin gönlü kayar. Örneğin İYİ Parti'den seçilenler gidiyor Devlet Bahçeli'nin elini öpüyor." şeklinde konuştu.

Gündem

23.01.2024, 22:22

Sözcü TV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir tarih yazarak zaferle ayrıldığı Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçlarını değerlendiren yandaş gazeteci İsmail Saymaz çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Saymaz, HDP'nin de dstekleyip yedili hale getirdiği "Altılı Masa"nın iki seçim sonrası alınan başarısız sonuçlar sonrası dağılacağını öne sürerek söz konusu ittifakın bileşenlerini oluşturan parilerin genel başkanların mecliste olmamasının bir handikap olduğunu belirtti.

Saymaz'ın açıklamaları şöyle:

"İttifak daha da tuhaf. Liderler mecliste değil. Bu milletvekillerinin bazıları ilk defa seçiliyor. Bu milletvekillerinin gönlü kayar. Örneğin iYi Parti'den seçilenler gidiyor Devlet Bahçeli'nin elini öpüyor.

DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU BAŞARISIZ DA DİĞERLERİ BAŞARILI MI?"

Tamam Kemal Kılıçdaroğlu başarısız, kaybetti de Ali Babacan mı kazandı, Ahmet Davutoğlu mu kazandı, Temel Karamollaoğlu mu kazandı, Gültekin Uysal mı kazandı? Ben de bilirdim CHP'nin mitinglerinde nutuk atıp, CHP'nin desteklediği TV kanallarında iktidara bindirmeyi.

Taciz ateşi cezasız kalmadı! Çok sayıda terörist yok edildi Taciz ateşi cezasız kalmadı! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANI DOĞRU SÖYLÜYOR"

Cumhurbaşkanının söylediği doğru. CHP'nin aldığı milletvekili 20 altına düştü. Bir önceki seçimde yüzde 22,5 alıp 149 milltevekili çıkarmıştı, bu kez yüzde 25 alıp 169 çıkardı 38 veriyor ve bir mnceki seçimde çıkardığı milletvelili sayısının altına düşüyor. İstanbul 1. bölgede bir önceki seçimde 12 vekil çıkarmıştı şimdi o sayı 6'ya düştü. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu başarısızdır. Üstelik ne kadar oy aldınız diye sorulduğunda cevap bile veremiyorlar. Gültekin Uysal da başarısızdır. Meral Akşener en azından gitti geldi bir şeyler söyledi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading