Yandex Metrica

Ümit Özdağ'ın yalanlarına Numan Kurtulmuş'tan cevap: 'Tamamen gerçek dışı'

Ümit Özdağ'ın yalanlarına Numan Kurtulmuş'tan cevap: 'Tamamen gerçek dışı'

28 Mayıs 2. tur seçimlerine çok az bir süre kala ATA İttifakı bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, FETÖ, PKK ve 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. Bu açıklama sırasında "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" yalanına jet yanıt geldi.

Gündem

23.01.2024, 22:21

Dağılan ATA İttifakı'nın ilk turdaki cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini duyurmasının ardından son olarak dağılan ittifaktan bir diğer lider olan Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı.

CHP'de istifa depremi! Seçim sonuçlarını işaret ederek 'Partideki yöneticiler aleyhte çalıştı' dedi CHP'de istifa depremi! Seçim sonuçlarını işaret ederek 'Partideki yöneticiler aleyhte... Haberi Görüntüle

"KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEME KARARI ALDIK"

Ümit Özdağ, "Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleme kararı verdik" dedi ve seçmenlere Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu.

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan görünüm iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz' diye sorduk. Anlattıkları sığınmacıların vatandaşlarına dönemsini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük, sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e cevap: Mani olan CHP! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Bakan Özhaseki'den Özgür... Haberi Görüntüle

NUMAN KURTULMUŞ'TAN JET YANIT GELDİ

Numan Kurtulmuş da Özdağ'ın açıklamasını yaparken kendisiyle ilgili söylediklerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu sözlerle yanıt verdi:

"Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading