Yandex Metrica

Türkiye'de sığınmacılara yüzde 25 sınırı getirildi

Türkiye'de sığınmacılara yüzde 25 sınırı getirildi

Mekansal Yoğunlaşma ile Mücadele Planı uygulanmaya geçti. Bununla birlikte, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 16 ilde, sığınmacıların yerli nüfus oranı yüzde 25'in üzerinde olamayacak.

Gündem

23.01.2024, 18:51

Türkiye'de şu anda 3,7 milyon geçici koruma altında Suriyeli yaşamakta.

Bu sayı diğer ülkelerden gelen farklı statüdeki sığınmacılarla beraber toplam 5,4 milyona ulaşıyor.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de nüfusun demografik yapısını korumak amacıyla geçici statüdeki sığınmacılara yönelik "Mekansal Yoğunlaşma ile Mücadele" planını başlattı.

İzleyenler şaşkına döndü! CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane'de oyunculara taş çıkartacak 1 Mayıs tiyatrosu! İzleyenler şaşkına döndü! CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane'de oyunculara taş... Haberi Görüntüle

16 İLDE GETTOLAŞMA ÖNLENECEK

Uygulamaya konulan planla birlikte ilk olarak yabancıların yoğun olduğu 16 ilde bazı mahalle veya ilçelerdeki gettolaşmanın önüne geçilecek.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 3 ilde ücretsiz toplu taşıma kararı Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 3 ilde ücretsiz toplu taşıma... Haberi Görüntüle

YERLİ NÜFUSUN YÜZDE 25'İ GEÇMEMESİ SAĞLANACAK

Mekansal Yoğunlaşma ile Mücadele'de yabancı nüfusun, yerli nüfusa oranının yüzde 25'i geçmemesi sağlanacak.

Esra Süay Toğuş kimdir? Petek Dinçöz'ün annesi kaç yaşında? Esra Süay Toğuş kimdir? Petek Dinçöz'ün annesi kaç yaşında? Haberi Görüntüle

YOĞUN OLAN BÖLGELERDEKİ SIĞINMACILAR BAŞKA İL VE İLÇELERE YERLEŞTİRİLİYOR

Yüzde 25 sınırının geçildiği mahallelerde 2 yöntem izleniyor.

Ya bu yerleşim yerleri yabancılar için kayda kapatılıyor, ya da yoğunluk olan bölgelerdeki sığınmacılar gönüllülük esas alınarak farklı il ve ilçelere yerleştiriliyor.

Schengen vizesinde büyük eziyet! Bakın bu kez bahaneleri ne oldu? Schengen vizesinde büyük eziyet! Bakın bu kez bahaneleri ne oldu? Haberi Görüntüle

UYGULAMA İLK KEZ ANKARA’DA UYGULANDI

Uygulama, ilk kez Ankara’nın Altındağ ilçesinde hayata geçti. İkamete uygun olmayan binalar yıkıldı. 5 bine yakın geçici statüdeki sığınmacının başka illere taşınması sağlandı.

Bunun yanı sıra uygulamayla, güvenlik ve kamu hizmetlerinin koordinasyonunu kolaylaştırması amaçlanıyor. Aynı zamanda sosyal ayrışmayı önlemek ve uyum sağlamak hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading