Yandex Metrica

CHP'li belediyelerde işçi kıyımına tam gaz devam: İZSU'da onlarca işçi kapı dışarı edildi!

CHP'li belediyelerde işçi kıyımına tam gaz devam: İZSU'da onlarca işçi kapı dışarı edildi!

Yerel seçimlerden sonra CHP'li belediyede yapılan aile atamaları kamuoyunun gündeminden düşmezken diğer tarafta da işten çıkarmalarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. İşçi kıyımının son adreslerinden biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı su ve kanalizasyon idaresi İZSU'da yaşandı. İZSU Genel Müdürlüğü 40 işçiyi işten çıkardı.

Gündem

19.05.2024, 09:13

CHP'li belediyelerde işçi kıyımları haberine hergün bir yenisi ekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinde bir süredir devam eden gerginlik arbedeye dönüştü. Günlerdir toplu işten çıkarmaların yaşanacağı yönünde dedikodularla çalkalanan İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU Genel Müdürlüğü 40 işçi kapının önüne konuldu. 

Bir suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-39 operasyonu ile 33 şüpheli yakalandı Bir suç örgütü daha çökertildi! MAHZEN-39 operasyonu ile 33 şüpheli... Haberi Görüntüle

"İŞÇİYE UZANAN ELLER KIRILSIN"

İşten çıkarmalardan sonra Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası, İZSU ana binasına gelerek eylem düzenledi. İddiaya göre İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın odasına girmeye çalışan işçilere güvenlik görevlileri müdahale etti. Olay yerine polis çağrılırken Erdoğan’ın sekreterinin darp edildiği öne sürüldü. Eylemde sık sık “İşçiye uzanan eller kırılsın” sloganı atıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk oldu! Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk oldu! Muhsin Şentürk kimdir? Haberi Görüntüle

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞTEN ÇIKARMALAR 

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay'ın Soyer'den görevi devralması sonrası belediyede 'toplu işten çıkarmalar yaşanacak' iddiaları gündeme gelmişti.

Yeni Yargıtay başkanı Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Yargıtay başkanı Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

SENDEKİ BAŞKANI İLE CEMİL TUGAY ARASINDA ZİRVE YAPILDI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak dün Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nuhat Yurdakul ile Başkan Tugay arasında bir zirve gerçekleşmişti. Zirvenin hemen ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı su ve kanalizasyon idaresi İZSU Genel Müdürlüğü 40 işçiyi işten çıkardı.

Yalanla mücadele devam ediyor: DMM'den 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldığı' iddiasına yalanlama Yalanla mücadele devam ediyor: DMM'den 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan... Haberi Görüntüle

SENDİKA BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: İŞÇİ ARKADAŞLARA KIYIMLA MÜCADELE EDİYORUZ

Görüşme sonrası açıklama yapan Belediye İş İzmir 2 No'lu Şube Yöneticileri bankamatikçi ve işine sahip çıkmayan işçilerin işten çıkarılması noktasında hem fikir olduklarını belirterek "Ama işine gücüne sahip çıkan, çalışan işçilerle ilgili Cemil Beyle görüşeceğiz sonrasında gerekirse basın açıklaması, gerekirse eylem yapacağız. Güvenlik soruşturması pat diye çıkmıyor, 2-3 ay sürüyor. İşten çıkarmalara, şirket-sendika ayrımı yapmadan bakıyoruz. İşçi arkadaşlara kıyım var ve onunla ilgili mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading