Yandex Metrica

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Refah uyarısı: Harekat tüm dünyayı etkiler

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Refah uyarısı: Harekat tüm dünyayı etkiler

Son dakika haberleri... İsrail'in Refah kuşatmasına Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli, "Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır." ifadelerini kullandı.

Gündem

16.05.2024, 15:52

Dün Mısır sınırında bulunan Refah kentine acil tahliye emri veren ve akşam saatlerinde bombardıman yağmuruna tutuan İsrail, soykırımın 8. ayında Refah'a kara saldırısı başlatacağını duyurdu. 

Dünya Kahire'den çıkacak ateşkes kararınına odaklanmışken, İsrail'in soykırıma devam kararı tepkilere neden oldu. İsrail'e en yüksek desibelden tepki gösteren Türkiye, İsrail'in derhal Refah'tan çıkması gerektiğini ifade etti.

Yeni Kaledonya nerede? Yeni Kaledonya nüfusu kaç, hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya nerede? Yeni Kaledonya nüfusu kaç, hangi ülkeye bağlı? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN REFAH AÇIKLAMASI

İsrail'in Refah kıskanıca dair açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini memnuniyetle karşıladık." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Keçeli, "Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde böylesine olumlu bir gelişme yaşanmışken, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını artırması, Netanyahu Hükümetinin iyi niyetle hareket etmediğini bir kez daha göstermiştir." şeklinde konuştu. 

"Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir." diyen Keçeli, "İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir." dedi.

Afrika'da Emine Erdoğan'a kanserle mücadele teşekkürü: Sizi çok seviyoruz kıymetli anne Afrika'da Emine Erdoğan'a kanserle mücadele teşekkürü: Sizi çok seviyoruz kıymetli... Haberi Görüntüle

NELER OLMUŞTU?

Dün sabah saatlerinde uçaklardan süzülen soykırım broşürleri Refah'ta bulunan Gazzelilerin üzerine yağdı. Acil tahlike kararının bulunduğu broşürlerin yanı sıra İsrail ordusu bölgede bulunan halkı bizzat arayarak sürgün emri verdi. 

Bu talimatın üzerinden henüz 2-3 saat geçtikten bölgeyi yoğun bombardıman altına alanan İsrail, Mısır'da alarm seviyesini en yüksek seviyeye çıkardı. 

Akşam saatlerinde ise Kahire'den yayılan ateşkes sesleri dünyaya umut olacaktı ki, İsrail, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes anlaşmasını geri çevirdi.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading