Yandex Metrica

Araç sahipleri! 2 ayınız kaldı: Bunları yapmayan trafiğe çıkamayacak

Araç sahipleri! 2 ayınız kaldı: Bunları yapmayan trafiğe çıkamayacak

Araç sahipleri için son geri sayım başladı ve belirtilen tarihe kadar bu maddeleri yerine getirmeyenler trafiğe çıkamayacaklar. Son iki ay içerisinde ise bu 10 özellik zorunlu hale getirildi.

Gündem

10.05.2024, 13:43

Araç sahiplerine yönelik önemli bir duyuru kısa bir süre önce yapıldı. Araçlarında bu özelliklere sahip olmaları için artık son 2 ayları kaldı. Yapılan düzenleme ile birlikte, araçlarda bulunması zorunlu hale gelecek olan 10 yeni güvenlik özelliği belirlendi.

Numan Kurtulmuş'tan AK Parti'ye anayasa ziyareti: Yeni anayasa içeriği için tarih verdi Numan Kurtulmuş'tan AK Parti'ye anayasa ziyareti: Yeni anayasa içeriği için... Haberi Görüntüle

2 AYINIZ KALDI

Trafikte her geçen yıl güvenliği sağlamak için yeni kararlar alınmakta. Alınan son karara göre güvenlikler artırılacak. 7 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bazı özellikler araç sahipleri için kesin olarak istenilecek. Altı çizilen ekipmanlara sahip olmayan otomobiller trafiğe çıkamayarak tescillenemeyecek.

Ayar-3 operasyonu! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Değeri 50 milyon değerinde! Ayar-3 operasyonu! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Değeri 50 milyon değerinde! Haberi Görüntüle

BUNLARI YAPMAYAN TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK

Otomobiller hakkında açıklamalarda bulunan Emre Özpeynirci, açıklanan 10 maddeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 2 aylık bir geri sayımın başlaması ile birlikte 7 Temmuz 2024 tarihinde zorunlu olacak güvenlik özellikleri belli oldu. İşte o 10 özellik;

Acil durum frenleme asistanı.

Sürücü yorgunluk algılama sistemi.

Alkol kilidi hazırlığı.

Kaza veri kaydedicisi.

Ani frende otomatik yanan flaşörler.

Önden çarpmada yaya koruması için ‘safety glass’ özellikli ön cam.

Akıllı hız yardımı. Trafik işareti algılama sistemi burada devreye giriyor. Yolun hız limitine göre geri bildirim veren bir hız sabitleme sistemi.

Şerit takip asistanı. Sadece uyarı değil direksiyon müdahalesi isteniyor.

Geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü

Otobüsler ve kamyonlarda ise olası kör noktaları daha iyi belirlemeye yönelik teknolojiler, yayalar veya bisikletlilerle çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemleri zorunlu olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading