Yandex Metrica

Schengen vizesinde büyük eziyet! Bakın bu kez bahaneleri ne oldu?

Schengen vizesinde büyük eziyet! Bakın bu kez bahaneleri ne oldu?

Schengen vizesi başvurularında yaşanan yoğunluk, İspanya, İtalya ve Almanya'nın Mayıs sonuna kadar randevu vermeme durumuna yol açarken, turizmciler ve seyahat etmek isteyen vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor.

Gündem

10.05.2024, 16:51

Yaz ayının ve Kubran Bayramı'nın yaklaşması sebebiyle birçok Türk vatandaşı yurt dışına çıkabilmek için Schengen vizesine başvuruda bulunuyor. Ancak vize eziyeti kaldığı yerden devam ediyor. Konsolosluklar haftalar hatta aylar sonrasına randevu veriyor. 

Avrupa ülkelerine vize çilesi devam ederken Almanya, İspanya ve İtalya, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığını savundu.

Son dakika: Ayhan Bora Kaplan Davasıyla ilgili gözaltına alınmıştı: O Emniyet Müdürü serbest Son dakika: Ayhan Bora Kaplan Davasıyla ilgili gözaltına alınmıştı: O... Haberi Görüntüle

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Almanya Büyükelçiliği konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bu sistemin tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunduğu ifade edildi. Açıklamanın devamında çok fazla vize başvurusu olması nedeniyle dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak bekleme sürelerinin birkaç hafta ya da birkaç ay gibi farklılık gösterebildiği belirtildi.

Nalan filmi neyi anlatıyor, konusu ne? Nalan filmi oyuncuları kim, ne zaman çekildi? Nalan filmi neyi anlatıyor, konusu ne? Nalan filmi oyuncuları kim,... Haberi Görüntüle

MAYIS AYI İÇİNDE TÜM RANDEVULAR DOLU

İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları da Türk vatandaşları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını aktarırken ''Konsolosluk her gün Türk vatandaşlarına vize veriyor ve vermeye devam edecek. Mayıs için tüm randevular doldu ve bu nedenle yeni randevular haziran için yakında açılacak.'' ifadelerine yer verdi.

4 milyon kişi akın akın Türkiye'ye geliyor: Gelme sebepleri ise daha şaşırtıcı! 4 milyon kişi akın akın Türkiye'ye geliyor: Gelme sebepleri ise... Haberi Görüntüle

'YOĞUNLUK' GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Diplomatik kaynaklar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Temas edilen ilgili büyükelçilikler, vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarkabildiğini, bu sorunu aşmak için çalıştıklarını, ancak başvuruların kapatılmasının söz konusu olmadığını bildirmişlerdir."

Evdeki Saat konseri bedava mı, nerede olacak 19 Mayıs? Evdeki Saat konseri bedava mı, nerede olacak 19 Mayıs? Haberi Görüntüle

İTALYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinden kaynaklarda da mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam edeceğine dikkat çekerek vize başvurularının kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Randevu verilmemesi gibi bir durum olmadığını; başvuru yapan kişilerin randevu kontenjanlarını neredeyse doldurduğunu aktaran kaynaklar, sistemin her zamanki gibi ilerlediğini vurguladı.

Haziran ayı için randevuların yakında açılacağını bildiren kaynaklar, "Tamamen aynı süreç. Bu bahsettiklerimiz nedeniyle kapatma gibi bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Bu yıl uygulamaya alınacak: ÖSYM'den engelli vatandaşlar için yeni karar! Bu yıl uygulamaya alınacak: ÖSYM'den engelli vatandaşlar için yeni karar! Haberi Görüntüle

"RANDEVU TARİHİ BULUNMAMAKTADIR" YAZISI KARŞIMIZA ÇIKIYOR

Turizmci Barış Meletlioğlu da yaptığı açıklamada "Örneğin İtalya için vize randevusu almayı deneyelim. İlgili web sayfasına giriyoruz ve İtalya'yı tercih ediyoruz, ardında da bilgileri dolduruyoruz. Doldurduktan sonra uygun "Randevu tarihi bulunamaktadır" yazısı karşımıza çıkıyor. En erken tarihin ise 28 Haziran olduğunu görüyoruz." dedi.

Zeynep Çamcı hamile mi, evli mi? Zeynep Çamcı kimdir? Zeynep Çamcı hamile mi, evli mi? Zeynep Çamcı kimdir? Haberi Görüntüle

"SADECE YOĞUNLUKTAN KAYNAKLANMIYOR''

Bunun sadece yoğunluktan kaynaklanmadığını düşündüğünü dile getiren Meletlioğlu, "Turizm Bakanlığının ve Dışişleri Bakanlığının bu konuya müdahale etmesini bekliyoruz. Konsolosluklar maalesef başvuru yapanın kim olduğuna bakmaksızın o ay ki kotasını doldurduysa tüm başvuruları reddediliyor. Randevu alınsa bile rer alanların sayısı da oldukça fazla. Hem seyahate gitmek isteyenler hem de turizimciler mağdur.'' ifadelerini kullandı.

Meletlioğlu, "Biz özellikle yurtdışı planlamalarımızı yaparken bir önceki yılın ekim, kasım aylarında plan yapıp havayollarıyla buna göre anlaşmalarımızı yapıyoruz. Ancak satış yaptığımız misafirlere vize reddi çıkması durumunda biz bu biletlerin iptalini ya da iadesini alamıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading