Yandex Metrica

Türk Solu'ndan Foy Token'e, köy okulundan 23 Derece'ye bir vurgun hikayesi

Türk Solu'ndan Foy Token'e, köy okulundan 23 Derece'ye bir vurgun hikayesi

Stajına FETÖ'nün Karl Marx kılığına soktuğu Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun Türk Solu dergisinde başlayan ve hikayesine KHK'lılar, köy okulu vurgunu, Foy Token vurgunu, sonrasında 23 Derece manipülasyonları ile devam eden Gökhan Özbek, ilgi çekici serüveniyle siyaseti yönlendiren gizemli 'ajans'ın çalışma yöntemlerini gözler önüne seriyor.

Gündem

24.04.2024, 12:59

6 Şubat felaketi sonrası Twitter'da yalan haber ve provokasyonların odak noktalarından biri haline gelen 23 Derece adlı hesabın yöneticisi Gökhan Özbek gözaltına alındı. 

Kendisine yönelik derdest işlemini sosyal medya hesabından duyuran Özbek, "Ankara Emniyeti'nden evime geldiler. Gözaltı kararı varmış. Eve geçiyorum.. Kalın sağlıcakla" notunu paylaştı.

Özbek'e sorgusunda '23 Derece' adlı hesaptan paylaşılan yalanların sorulması bekleniyor. 

İlk stajını Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'Karl Marx' kılığına sokup operasyon yaptırdığı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun Türk Solu dergisinde yapan Özbek, sonraki dönemde hem Atatürkçü oldu hem FETÖ'cü KHK'lıları savundu hem HDP'ye yakın durdu hem de 'kripto para' ve bağış adı altında vurgun yaptığı iddialarına muhatap oldu. 

Depremin ardından yalan haberlerin en çok etkileşim aldığı iki hesaptan biri durumundaki @yirmiucderece, dijital ortamda adrese teslim pek çok çalışmaya imza attı. Gökhan Özbek'in Twitter'daki yalanları saymakla bitmeyecek türden.

Bayramı işçilere zehir ettiler! Şişli belediyesi gerekçe göstermeden işçilerin işten çıkardı! Bayramı işçilere zehir ettiler! Şişli belediyesi gerekçe göstermeden işçilerin işten... Haberi Görüntüle

'HÜKÜMET KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLİYOR'

New York'ta internet korsanlarının reklam panolarındaki yayını ele geçirip Türkiye için yardım çağrısında bulunduğu yalanını yayan 23 Derece'nin foyası çok geçmeden ortaya çıkmış, 'hacklendi' denilen tabela görüntüsünün montajlı olduğu anlaşılmıştı. 

Sanki korsanlar yayınlamış gibi hacklenmiş panodan bir de metin paylaşmayı ihmal etmeyen Özbek, "Türk hükümetinin şehirlerdeki kentsel dönüşüm çabalarını engellemesi on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Türkiye şu anda küresel toplumun yardımına ihtiyaç duyuyor" şeklindeki ifadeleri yayınladı. 

Aslında New York'taki panolar hacklenmemişti ve böyle bir ifade de hiçbir zaman kullanılmadı. 

Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Haberi Görüntüle

ÇAKMA ADRESLER ISRARLA SERVİS EDİLDİ

Gökhan Özbek 'en etkili' operasyona, kurtarma çalışmalarını sabote etmek için imza attı. 'Solcu Gazete' adlı hesapla birlikte Özbek'e ait 23 Derece, enkaz altında insanlar bulunduğu iddiasıyla birtakım adresler paylaştı. Kurtarma ekipleri o adreslere defalarca kez gitti ancak sözkonusu yerlerin yüzde 99'u ya sahte çıktı ya da orada kurtaracak kimse yoktu. 

6 Şubat Maraş depremlerinin ardından yayınlanan çakma adresler, Hatay'ın Defne ilçesinde günler sonraki depremin ardından yeniden dolaşıma sokuldu. AFAD ve UMKE ekiplerinin vakit kaybetmesine, aynı zamanda gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanların mağdur olmasına yol açan bu yalanlara ilişkin paylaşımlar, 17 Şubat tarihi itibariyle 'delil karartma' kapsamında çoğunlukla silindi. 

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Haberi Görüntüle

DEPREMDEN 16 GÜN SONRA YENİ BİR YALAN

Gökhan Özbek, depremden 16 gün sonra yeni bir yalanla sahneye çıktı. 6 Şubat felaketinin hemen ardından bir hastanede çekilmiş naaş görüntüsünü 22 Şubat'ta paylaşan Özbek, "Elbistan Hastanesi'nde cenazeler gömülmeyi bekliyor" iddiasında bulundu. Görüntülerin güncel olmadığı anlaşıldı ve Elbistan Kaymakamlığı Özbek'in hesabındaki hezeyanı net ifadelerle yalanladı.

20 Şubat'ta Hatay'daki 6,4'lük depremin ardından 23 Derece hesabı, "Hatay'da vatandaşlar çöken bir binanın altında kalmaktan son anda kurtuldu" başlığı altında bir görüntü yaydı. Sonrasında görüntülerin iddia edildiği gibi Hatay'da değil 6 Şubat'taki depremde Diyarbakır'da kayıtlara geçtiği anlaşıldı.

Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı! Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı... Haberi Görüntüle

TÜRK SOLU'NDAN KHK'YA UZANAN HİKAYE

FETÖ'nün mahrem imamı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun Türk Solu dergisinde 7 Nisan 2008 tarihli yayının kapak yazısını yazan Gökhan Özbek, bu tarihten 10 yıl sonra, 2018'de FETÖ'cü KHK'lılar için şöyle diyordu:

"Sonuna kadar arkanızdayım. Görüyorum ki KHK'lı ayağa kalktı, başaracaklar, hiçbir şüphem yok. Tarih KHK'lıların zaferini yazacak. Ya sizler o tarihin neresinde olacaksınız?"

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

ÖNCE 'KÖY OKULU', SONRA 'FOY TOKEN'

Gökhan Özbek büyük vurgunlarından birini 2019 yılında 'köy okuluna yardım' çağrısıyla yaptı. 'Süreyya Olcayto' adlı bir hesap üzerinden kampanya başlatan Özbek, para yatırmak isteyenlere Akbank Niğde şubesindeki kendi banka hesap numarasını yolladı.

Köy okuluna bakım yapılacağını ileri sürerek para toplayan hesapları o dönem Salim Çamurdan adlı bir dolandırıcı yönetiyordu. Bu kişi daha sonra 23 Derece adlı hesapta içerik editörü olarak ortaya çıktı. 

MİT TIR'larına kumpas davasında casusluk suçlamasıyla yargılanan firari Birgün gazetesi eski yazarı Erk Acarer'le zaman zaman görüntülü yayın yapan Gökhan Özbek'in adı 'Foy Token' vurgununa da karıştı. 

Ekşisözlük'tekiler başta olmak üzere dijital mecrada tertiplenmiş iftira merkezli algı operasyonlarını ifşa etmesiyle bilinen Abese İrca adlı hesap, Gökhan Özbek ve çevresindekilerin Foy Token vurgununu şöyle anlatıyor:

Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi?  Yasemin Allen kimdir? Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi? Yasemin... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARADA VURGUN HİKAYESİ

Bildiğiniz gibi yakın zamanda Gökhan Özbek, Çağlar Cilara, Chp'nin jetonla çalışan anketçisi Kemal Özkiraz, Levent Özeren, Ankara Kuşu Oktay Yaşar ve Bankamatik 'Beyefendisi' lakabıyla tanınan Arif Kocabıyık 16 milyon liralık bir kripto para vurgununa karışmıştı. 

Foy Token, sosyal medyada provokatif ve devlete düşmanlık eden içerikler üreten bu tipler eş zamanlı olarak bu kripto paraya yatırım yapılmasına yönelik paylaşımlar yapmış ve milyonlarca takipçiyi yönlendirerek vurgunun içine sürüklemişlerdi. Şimdi o süreçte neler yaşanmış ona bakalım.

23 Derece'nin 'işletmecisi' Gökhan Özbek 11 Mayıs 2021 tarihinde şöyle bir paylaşım yaparak takipçilerine 94 milyon Foy Token aldığını duyurmuş. Hatta buradan kazanacağı parayla yapacağı çılgınca yatırımlardan da bahsetmiş.

Foy'un büyük ortağının web sitesinde Mayıs ayı içerisinde 94 milyon alım yapan işlemi arattığınızda Gökhan Özbek'in hesabına ulaşabiliyoruz. Gökhan Özbek'in hesabı bu; 0x76e871ebE447fb8F2Ae2dc4b4426aD9E9BA99e62

Bu alımla birlikte Özbek bu kripto paranın en büyük 24. sahibi haline gelmiş. Ben buradaki parasal değerleri hesap edecek kadar bilgi sahibi değilim. O yüzden olayı  Foy birimleri üzerinden anlatıyorum.

Coinin piyasadan silinmesine yakın Özbek aylardır reklamını yaptığı parayı elinden çıkarıyor. Coine yönlendirilmiş binlerce takipçi milyonlarca lira zarar ediyor. Herkes elindeki coini çıkarmaya başlayınca tekrar yüklü alım yapıyor ve coin batmadan bir hafta önce onu da satıyor.

Coin batmadan 11 gün önce 20 Tem 2021 tarihinde takipçilerini yakında yükselişe geçecek diye tekrar yönlendirdikleri paylaşımlar yapıyorlar. Yani milletin içinden ikinci bir tur daha geçiyorlar. Yukarıdaki tabloda Özbek'in coin varlığını ayın 27'sinde elinden çıkardığı gözüküyor.

Tam 16 milyon lira buharlaşıyor. Bu kadro ise "Bizim sorumluluğumuz yok, 'bağlı bulunduğumuz ajans'ın yönlendirmesiyle hesaplarımızdan reklam yaptık" diyorlar. Yani bunların hepsi aynı ajansa bağlı çalışıyormuş. Peki bu ajansın ismi ne? Hiçbirisi söylemiyor.

Kemal Özkiraz canlı yayında bu talimatın bağlı oldukları ajanstan geldiğini itiraf ediyor. Yani ismi bilinmeyen bir ajans milyonlarca takipçisi olan bu hesaplara adresi bile belli olmayan bir kripto paranın aylarca reklamını yaptırmış.

Ankara Kuşu Oktay Yaşar takipçilerine 'para sayma makinesi alın' bile demiş. Şimdi diyorlar ki bize bunları bağlı olduğumuz ajans dedirtti. Peki bu ajans size başka neler dedirtti? Şu an yaptığınız paylaşımların hangilerini bu ajans belirliyor?

Bilgilerin tamamı açık kaynaklardan edinildi. Şimdi soruyorum. Bağlı olduğunuz ajansın adı nedir? Deprem arama kurtarma faaliyetleri süresince yaptığınız yalan ve provokatif paylaşımların hangilerini bu ajansın talimatı ile dolaşıma soktunuz? Aranızdaki ekonomik ilişki nedir?

Vurgunlarla, dolandırıcılarla, Fetö'yle, kaçaklarla iç içe geçmiş bu isim ve isimler, sosyal medyada her gün yalan ve iftira dolu paylaşımlarla milleti devlete düşman etmeye çalışıyor. Ortada cevaplanması gereken çok soru var. Yakında hepsini öğreneceğimizi düşünüyorum.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading