Yandex Metrica

Suriye için 3'lü görüşme ne zaman? Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Suriye için 3'lü görüşme ne zaman? Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Suriye-Türkiye arasındaki 3'lü görüşmeye ilişkin konuştu. Bakan Çavuşoğlu, ''Dışişleri bakanları toplantısı ocak ayının 2. yarısında olacak. Ruslar Moskova'ya davet etti.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Brezilya'dan dönen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. 11 yıl sonra Şam yönetimiyle kurulan teması değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye ile normalleşme adımına karşı olduğunu anladıklarını söyledi, kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi.

Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 13 Nisan Cumartesi? Gönül Dağı yeni bölüm ne zaman? Gönül Dağı yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

''ABD NORMALLEŞMEYE KARŞI''

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "ABD’den bize “bunlarla neden görüşüyorsunuz ya da ne oluyor” diye herhangi bir şey gelmedi. Ama böyle bir normalleşmeye karşı olduklarını da anlıyoruz. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün bir basın mensubunun sorusuna verdiği cevaptan da bunu görüyoruz. Ama yıllardır izlenen politikaların bir neticeye varmadığını ABD’nin de görmesi lazım. Sonuçta bu iç savaşı durdurmak lazım. Bunun yolunun da muhalefetin hilafına olmayacağını söylüyoruz. Yani muhalefete rağmen bir normalleşme ya da görüşme olmaz. Zaten görüşmelerin amacı bu"

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı Haberi Görüntüle

''SURİYE'DE HEDEF KALICI BARIŞ''

Suriye'de hedeflerinin, kalıcı istikrar, barış, terörün sonlanması, sınır bütünlüğü ve toprak bütünlüğünü korumak olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Muhalefet ile rejimin Anayasa Komitesi dahil yürüttükleri müzakerelerden bir sonuç almak. Bunun için doğrudan temaslarımızın da faydalı olacağını düşünüyoruz. Biz geçmişte de, temaslar olmadan önce benim açıklamalarımı belki hatırlarsınız terörle mücadelede işbirliği yapabileceğimizi de söylemiştik. Çünkü terör örgütü her iki ülkenin de düşmanı" dedi.

ABD'nin kendilerine terör örgütü YPG ile mücadelede herhangi bir öneriyle gelmediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Gelmesine de gerek yok. Zaten 2019 mutabakatımız var. Ortak Açıklamamız var, onun yükümlülüklerini yerine getirsin yeter" ifadelerini kullandı.

Elit Andaç Çam memleketi neresi, kimdir? Elit Andaç Çam kaç yaşında, instagram adresi ne? Elit Andaç Çam memleketi neresi, kimdir? Elit Andaç Çam kaç... Haberi Görüntüle

SURİYE İÇİN ÜÇLÜ GÖRÜŞME NE ZAMAN?

Rusya'nın dışişleri bakanları toplantısı için tarih belirlediğini ancak kendilerinin takviminin uygun olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlar değişik seviyelerde yapılan bir günlük toplantı, ya da bir kerelik toplantılar olmayacak. Bir üçlü toplantıda Suriye ile ilgili tüm kararların alınması beklenemez. Bunların hepsi aslında, hem güvenin tesis edilmesi hem de önümüzdeki süreçte hassas konularda işbirliğinin somutlaştırılmasına yönelik adımlar. Dışişleri bakanları toplantısı ocak ayının 2. yarısında olacak" şeklinde konuştu.

16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı 16 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ darbesi! 63 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

SURİYELİ SIĞINMACILARIN GERİ DÖNÜŞLERİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hem Türkiye'den hem de diğer ülkelerin Suriyelilerin güvenli geri dönmeleri için rejimle angajmana girmesi gerektiğini ifade ederken şunları kaydetti; "Güvenlik, geride bırakılan malların iadesi, oraya dönüldüğü zaman hangi imkanların sağlanacağı önemli. Eğitim, çocukların eğitimi önemli, sağlık önemli, hayatlarının idame ettirebilmesi için istihdam yaratıcı projelerin gerçekleştirilmesi önemli… Yani uluslararası toplumun rejimle angajmanı bu nedenle önemli. Rejim Suriyelilerin dönmesi konusunda işbirliği yapmak istediğini söylüyor" şeklinde konuştu. 

Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray, Artova, Yeşilyurt) yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray,... Haberi Görüntüle

17 OCAK'TA ABD'YE ZİYARET

17 Ocak'ta ABD'ye ziyaret gerçekleştireceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile 18 Ocak'ta Washington'da görüşeceğim. Blinken ile görüşmemizde ilişkilerimizi enine boyuna ele alacağız. Blinken ile randevuda F -16 konusunu da mutlaka görüşülecek, siyasi tarafta bir sorun görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Haberi Görüntüle

ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİ OLUR MU?

"Cumhurbaşkanı Erdoğan-Esed görüşmesi olur mu?" sorusunu yanıtlayan Mevlüt Çavuşoğlu, "Böyle bir tahminde bulunmak doğru olmaz. En nihayetinde bu Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği bir karar. Ama Cumhurbaşkanımızın söylediği bir şey vardı: “Aşamalı bir diyalog olacak” şeklinde. Önce istihbarat ve Savunma Bakanları, sonra Dışişleri bakanları, sonra liderler düzeyinde görüşme olur. Önce biz bir görüşelim, sonra bu değerlendirilir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading