Yandex Metrica

Süleyman Soylu: Erdoğan'a çelme takmak isteyenler sıraya girip tebrik edecek

Süleyman Soylu: Erdoğan'a çelme takmak isteyenler sıraya girip tebrik edecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haziran ayında gerçekleşmesi beklenen 2023 seçimlerini hatırlatarak, "2023 seçim akşamı ne olacak biliyor musunuz? Bugün o Tayyip Erdoğan'a çelme takmak isteyenler, o büyükelçiler, o başka ülkeler diyecekler ki özel kalemlerle 'Türkiye Cumhurbaşkanını Tayyip Erdoğan'ı bana bir bağlar mısınız?' Onlar sıraya girecekler ve Tayyip Erdoğan'ı tek tek tebrik etmek isteyecekler Allah'ın izniyle." şeklinde konuştu.

Gündem

23.01.2024, 20:08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İl Başkanlığı'nda parti üyeleri ile bir araya gelirken gündeme ilişkin konuştu. Muhalefeti eleştiren Bakan Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve altılı masayı yerden yere vurdu.

20 yıllık AK Parti iktidarında yapılan çalışmalara değinen Bakan Soylu, "Bu ülke 1 hafta önünü göremiyordu. Hepimiz biliyoruz. 'Bu ülkede acaba yarın ne olacak?' Endişeleriyle karşı karşıyaydık. Depremin enkazından selin vurduğu yerlere kadar herkes 'nerede bu devlet?' diye feryatlar üretiyordu. Bu ülke önünü göremeyen bir Türkiye'den ilk önce kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle, onun dava arkadaşlarının ortaya koyduğu azimle, bu milletin olan inancıyla birlikte ilk önce '2023' dedi. Şimdi 2023'e geldik. 250 milyar doların üzerinde ihracatımız var. 31 milyon istihdamımız var. Allah'ımıza çok şükürler olsun. Bugün bir tarafta ürettiğimiz arabamız var. Allah nasip edecek inşallah önümüzdeki şubatta, martta kendi doğal gazımızda bize çemkirenlere yeniden hayal kırıklığı yaşatacak. Şimdi başka bir hedefe doğru hep beraber yürüyoruz. Türkiye yüz yılı diyoruz. İlk önce 2023 dedik. 20 yıllık bir perspektif ortaya koyduk. Cumhuriyetin 100'üncü yılıyla daha sonra 2053 dedik. 50 yıllık bir perspektif ortaya koyduk. Daha sonra 2071 dedik. 70 yıllık bir perspektif ortaya koyduk. Önünü göremeyen Türkiye'den yüzyılını planlayan bir Türkiye oldu" ifadelerini kullandı.

Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken yorum Antalya'daki teleferik faciasında ihmal var mı? Uzman isimden dikkat çeken... Haberi Görüntüle

''ŞİMDİ TÜRKİYE'Yİ RİFKİN DİYE BİR ADAMA MUHTAÇ EDİYORLAR''

CHPyi eleştiren Bakan Soylu, "Şimdi Türkiye'yi Rifkin diye bir adama muhtaç ediyorlar. Bu Kılıçdaroğlu kime çalışıyor Allah'ınızı severseniz ya? Cumhuriyet Halk Partisi oldu olalı böyle bir zulüm görmedi. Şimdi Türkiye yüzyılını planlayalım. Neleri mi var. Nelerimiz olacak. Böyle bir heyecanı ortaya koyan bir anlayışı gerçekleştiriyoruz. Ama bunu yaparken adım adım ilmek gibi ören, inanan, etrafındaki coğrafyadan vazgeçmeyen komşularından vazgeçmeyen, kişi başına gelir seviyesini 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkarsa bile şımarmayan, sürekli üretimi, sürekli istihdamı, sürekli ihracatı ve sürekli geleceği düşünen bir anlayışı gerçekleştirmektedir. Bugün etrafımızdaki coğrafyadaki huzuru ve barışı bozmak isteyenler, onlar hala hedeflerine devam etmek istemektedirler." şeklinde konuştu.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ: HADİ İDDİANI İSPAT ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK'ya iftira atmasını değerlendiren Soylu, "Biz Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına değil istikametimize bakacağız. Her türlü tezviratı, her türlü yalanı, her türlü desteksiz atışı ortaya koyan bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bunu ilk kez yaptıklarını düşünmeyin. Türkiye'ye kimyasal silah yalanını atanlar bunlar. Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı ordumuzu, 2 bin yıllık bizim ordumuzu  bir iftirayla karşı karşıya bırakıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, jandarmasını, polisini, cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapan bir iftirayla suçluyorlar. Sonra bana kızıyorlar. Ne demişim ben? 'Eğer iddianı ispat etmezsen Kılıçdaroğlu şerefsizdir' demişim. Hadi iddianı ispat et. Rıfkı'yı getirmene gerek yok. Yalan, dolan bir vizyonu oluşturmana gerek yok. Bu ülkeye, bu devlete iftira ediyorsunuz. Bunlar gençliğinde de böyleydi. Devlete iftira ederlerdi. Sabah akşam polise, askere, jandarmaya küfrederlerdi. Bugün meclisin çatısı altındalar. Aynı anlayıştalar.'' dedi.

26 Nisan Manisa Köfn konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? Manisa Mesir Macunu Festivali Köfn konseri ücretsiz mi? 26 Nisan Manisa Köfn konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak?... Haberi Görüntüle

''TEBRİK ETMEK İÇİN SIRAYA GİRECEKLER''

2023 yılının Haizran ayında gerçekleşmesi beklenen seçimlerden AK Parti'nin zaferle çıkacağının altını çizen Bakan Soylu, ''HDP'yle kol kolalar. Masanın altındalar. Sen bu milleti ne zannediyorsun? Bu millet adam olanı da adam olmayanı da 10 kilometre, 100 kilometre, bin kilometre öteden tanır. Onun için 2023 seçim akşamı ne olacak biliyor musunuz? Bugün o Tayyip Erdoğan'a çelme takmak isteyenler, o büyükelçiler, o başka ülkeler diyecekler ki özel kalemlerle 'Türkiye Cumhurbaşkanını Tayyip Erdoğan'ı bana bir bağlar mısınız?' Onlar sıraya girecekler ve Tayyip Erdoğan'ı tek tek tebrik etmek isteyecekler Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Patiswiss yeni CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun eşi mi? Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Patiswiss yeni CEO'su Elif Aslı Yıldız... Haberi Görüntüle

''TEK BİR TERÖRİST BIRAKMAYACAĞIZ''

''Türkiye’nin dağlarında 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye yüzyılına adım atarken bir tek terörist bırakmayacağız" diyen Soylu, "Zeytin Dalı Harekatıyla, Barış Pınarı Harekatıyla, Fırat Kalkanı Harekatıyla ve bütün bu harekatlarla birlikte çok güçlü adım atıyor. Türkiye ne yaptığını biliyor. Hesap edemedikleri bir şey var; daha yeni başlıyoruz" dedi. Türkiye’nin yüzünü yılında dağlarda bir tek terörist kalmayacağını da söyleyen Bakan Soylu; "Neredeyse ’Kobani’ diyorlar, Mümbiç’teyse, Tel Rıfat’taysa, Kamışlı’daysa nerede olacaksa bulacağız ve onlara bu ülkenin gücünü göstereceğiz. Türkiye’nin dağlarında 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye yüzyılına adım atarken bir tek terörist bırakmayacağız" diye konuştu.

Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye... Haberi Görüntüle

''KİMİ GETİRİRSENİZ GETİRİN YENİLECEKSİNİZ''

Muhalefetin 2023 seçimlerinde kaybedeceğini belirten Bakan Soylu; "Bugün etrafımızdaki coğrafyadaki huzuru ve barışı bozmak isteyenler, onlar hala hedeflerine devam etmek istemektedirler. Amerika Irak’ı işgal ettiğinde hatırlayın ’demokrasi getireceğiz, Afganistan’a girdiğinde ’barış getireceğiz’. Irak’ta hala siyasal istikrarsızlık devam ediyor, Suriye’de iç savaş devam ediyor, Afganistan’dan Amerika’nın insanları döke döke kaldırdığı uçak tarihin en utanç fotoğraflarından birisidir. Çünkü orada gerçekleştirdiği süreçler insanlık dışı süreçlerdir. Amerika Afganistan’ı işgal ettiğinde 7 bin hektar Afyon tarlası vardı, giderken 300 bin etti. Dünyayı uyuşturucuya bulaştırmak için, istikrarsız hale getirebilmek için her türlü meseleyi gerçekleştirdiler. Bugün kızdıkları şey şudur; eğer Tayyip Erdoğan ’dünya 5’ten büyüktür’ demeseydi, eğer Tayyip Erdoğan onların söyledikleri her şeyi kabul etmiş olsaydı, kendi insansız hava araçlarını yapmamış olsaydı, savunma sanayini yüzde 20’lerden 80’lere çıkartmış olmasaydı, dünyanın en büyük HES barajından birini yapmamış olsaydı, nükleer santrale başlamamış, yenilenebilir enerjileri yapmamış olsaydı Tayyip Erdoğan’a dokunmazlardı. Bir fiske ile düşmeyecek, geçmişte olduğu gibi Türkiye’yi onlarla karşı karşıya bırakmadığı için elbette ki topyekun yükleniyorlar. Kimi getirirseniz getirin; ABD’yi de, Avrupa’yı da getirseniz, hepiniz de gelseniz 2023’te yenileneceksiniz" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading