Yandex Metrica

Sosyal medya yardım çığlıklarının kanalı oldu! Enkaz altında hayata tutunmaya çalıştılar

Sosyal medya yardım çığlıklarının kanalı oldu! Enkaz altında hayata tutunmaya çalıştılar

Türkiye Kahramanmaraş dahil 10 ilde büyük bir yıkıma sebep olan deprem için seferber olurken, sosyal medya bir kez daha yardım çığlıklarının kanalı oldu. Enkaz altında kalanlar sosyal medya hesapları aracılığıyla yerlerini belirtip yardım istedi.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Türkiye Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 10 ilde de büyük bir yıkıma sebep olan depremde enkaz altında kalanlar sosyal medya üzerinden yardım istedi. Sosyal medya kullanıcıları, göçük altında kalanların verdikleri adresleri yetkililere ulaştırabilmek için çok sayıda mesaj attı.

Sıcaklık hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı: Çok sert yağacak! Sıcaklık hissedilir derecede düşecek! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı:... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI SAYESİNDE HAYATA TUTUNDU

Depreme Malatya'daki evinde yakalanan 20 yaşındaki Boran Kubat ise enkaz altında sosyal medya paylaşımını görenler tarafından kurtarıldı.

Gece yattıktan sonra ilk depreme uykuda yakalandığını anlatan Kubat, dışarı çıktıktan bir süre sonra ikinci bir deprem olmayacağını düşündüğünü ve ailesiyle eve girdiklerini belirtti.

İkinci depreme yine evinde yakalandığını ve binanın yıkılmasıyla enkaz altında kaldığını anlatan Kubat, "Uykuda yakalandık iki depreme de. Birden salladı, gözümü açar açmaz kafamı eğdim. Baktım annem yanıma düştü, simsiyah bir alan oluştu gün ışığında. Ondan sonra telefonum yanıma düştü. Telefonuma sarıldım, hemen arkadaşlarımı aradım." dedi.

15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele verdi: FETÖ'cü Albay itirafçı oldu! 15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele... Haberi Görüntüle

ARKADAŞLARIM ÇOK YARDIM ETTİ

Daha sonra sosyal medyadan yardım istemeyi düşündüğünü vurgulayan Kubat, "Sosyal medyada paylaşırsam, arkadaşlarım hepsi görürse hepsi gelebilir diye düşündüm. Öyle de oldu. Sağ olsunlar. 5 buçuk, 6 saat kaldım enkazda. Telefonla sürekli görüşme halindeydik zaten ama telefon bir çekiyor bir çekmiyor. Bizim köyün muhtarı geldi. Arkadaşlarım çok yardım etti. Onlar kurtardı. Onlar balyozla vurdular. Ben dedim ki 'bu nokta'. Balyozla vurdular, ben dedim ki 'bu nokta'. Dört, beş vurmadan sonra buldular bizi." diye konuştu.

Kendisiyle beraber annesinin de kurtulduğunu, dayısı ve anneannesinin ise halen enkaz altında olduğunu aktaran Kubat, sosyal medyadan sesini duyup yardımına koşanlara teşekkür etti.

BtcTurk Boğa Koşusu ne zaman, nerede olacak? BtcTurk Boğa Koşusuna nasıl katılınır? BtcTurk Boğa Koşusu ne zaman, nerede olacak? BtcTurk Boğa Koşusuna... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA MESAJ ATILDI

Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı, göçük altında kalanların verdikleri adresleri yetkililere ulaştırabilmek için çok sayıda mesaj attı.

Başıboş sokak köpeği terörü son buluyor! 3 bakanlık yasa teklifini Meclis'e getiriyor! Başıboş sokak köpeği terörü son buluyor! 3 bakanlık yasa teklifini... Haberi Görüntüle

3 KİŞİYİZ LÜTFEN YARIM EDİN

Adana’da yıkılan bir binanın altında 2 arkadaşıyla birlikte kalan bir vatandaş ise sosyal medya hesabından cep telefonuyla kaydettiği görüntüleri paylaştı ve “Yardım. Seçkinler Sitesi C Blok. Büyükşehir Belediyesi karşısındayız. Enkaz altındayız. Kaşımız kanıyor. Arkadaşımızın birinden ses yok. Lütfen bunu duyan yardıma gelsin. Ofisteyiz. Lütfen yardım. 3 kişiyiz. Enes Çiftçioğlu, Kadir Alkankılıç, ben. Lütfen yardım’’ sözleriyle yardım istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading