Yandex Metrica

Son dakika: Türkiye hakkında skandal ifadeler kullanmıştı! HDP milletvekili hakkında soruşturma

Son dakika: Türkiye hakkında skandal ifadeler kullanmıştı! HDP milletvekili hakkında soruşturma

Son dakika haberi...Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında bir televizyon programında sarf ettiği sözlere ilişkin resen soruşturma başlattı. Öcalan, bir TV yayınında "Türkiye'nin ömrü uzun değil." şeklinde alçak ifadeler kullanmıştı.

Gündem

23.01.2024, 19:11

Son dakika haberi...Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, en önemli sınır ötesi harekatlarından biri olan ve terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'ndan Halkların Demokratik Partisi (HDP) rahatsız olmuş ve bu rahatsızlığı skandal ifadelerle dillendirmişti.

PKK'nın 'meşru görünümlü uzantısı HDP'nin' bu açıklamalarına karşı terör örgütünün sözde yetkilileri ise Türkiye'yi tehdit ederek saldırı emri vermişti. 

Örgütün kanalına açıklama yapan HDP elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Türkiye hakkında küstah bir açıklama yaparak, "Türkiye'nin ömrü de uzun değildir. Türkiye kendi iç sorunlarıyla artık bir cebelleşme noktasına gelecektir" ifadesini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Güler'den F-16 cevabı: 'Yakında hepsini öğreneceksiniz' Milli Savunma Bakanı Güler'den F-16 cevabı: 'Yakında hepsini öğreneceksiniz' Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı HDP'li Öcalan'ın açıklamaları sonrasında harekete geçti. Başsavcılık Öcalan hakkında, 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlattı.

DETAYLAR GELECEK...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading