Yandex Metrica

Son dakika: Şehitlerin kanı yerde kalmadı teröristler yok edildi

Son dakika: Şehitlerin kanı yerde kalmadı teröristler yok edildi

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti." dedi.

Gündem

23.01.2024, 19:18

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile önce Mardin'e ardından Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümeni'ne gitti. Daha sonra Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınında, sınırın sıfır noktasındaki Işıklı Üs Bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Akar, geceyi Çukurca'daki 2. Ordu Taktik Komuta Yeri'nde geçirdi.

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

''ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 100'Ü GEÇTİ''

Hain saldırının gerçekleştiği bölgedeki operasyonların olumsuz hava şartlarına rağmen devam ettiğini belirten Akar, "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti. Şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar, olumsuz, zor arazi ve hava koşullarına rağmen yürütülen harekata kara ve hava ateş destek vasıtaları, İHA ve SİHA’larla yoğun destek sağlandığını da belirtti.

Hakan Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Sorun çözülmezse kriz devam eder Hakan Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Sorun çözülmezse kriz devam eder Haberi Görüntüle

"OPERASYONU BAŞARIYLA TAMAMLAYACAK KİLİDİ KAPATACAĞIZ"

Pençe Kilit Operasyonu'nun planlandığı şekilde sürdürüldüğüne vurgulayan Akar, "Pençe serisi harekatlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık" diye konuştu.

23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? 23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

''AZ ZAMAN KALDI''

Mehmetçiğin terörle mücadelede geldiği noktanın çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla gerçekleştirdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanmasına az bir zaman kaldı. Terör örgütünün sözde elebaşları dahil büyük panik içindeler. Örgütte çöküş alametleri var. Bunlar istihbarat raporları, terörist ifadelerinde de ortaya çıkıyor. Biz artan şiddet ve tempoda taarruzi ruhla operasyonlarımızı sürdürecek, asil milletimizi, başına 40 yıldır musallat olan terör belasından kurtaracağız" dedi.

Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem Yılmaz ısırılmış kurabiye olayı ne? Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya neden ayrıldı, olay ne? Cem... Haberi Görüntüle

''TERÖRLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ''

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayarak, "Kürtler ve Türkler kardeştir. Yüzyıllarca ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Bunun en açık kanıtı şehitlikler. Bütün şehitliklerde Türkler, Kürtler, Araplar birlikte yatıyor. Teröristlerin arkasında kim olursa olsun terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan Cumartesi-Pazar otobüs, metrobüs, metro ücretsiz mi? 13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan... Haberi Görüntüle

SAHRA HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattındaki incelemeleri sırasında Pençe Kilit Operasyonu'nun gerçekleştirildiği sahanın hemen yakınında kurulan Işıklı Seyyar Sahra Hastanesi'ni de ziyaret etti. 1815 rakımlı bölgede kurulan sahra hastanesinde incelemelerde bulunan, çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar ve komutanlar, buradaki sağlık çalışanları ile bir araya gelerek sohbet etti. Sağlık çalışanlarının tek yumruk ve tek yürek olarak Mehmetçik ile bir ve beraber olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akar, rotasyon süreleri ve arazide verilen desteğin geliştirilmesi başta olmak üzere bazı konulara vurgu yaptı. Bakan Akar, daha sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile de telefonda görüştü. Akar, Mehmetçiğe gösterilen yakın ilgiden ve sağlık çalışanlarının bölgedeki fedakar çalışmalarından dolayı Bakan Koca'ya teşekkür etti. Akar, konuşmasında, "Buradaki arkadaşlar vatan, bayrak ve Cumhuriyet için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bunu bizzat yerinde bir kez daha müşahede ettik. Bütün çalışmalara şahit olduk. Bununla ne kadar övünseniz azdır. Tek yumruk, yürek olarak vatanımız, milletimiz için alçak teröristlerin sonunu getirmek, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini tam olarak sağlamak ve terör belasından asil milletimizi kurtarmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading