Yandex Metrica

Hakan Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Sorun çözülmezse kriz devam eder

Hakan Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Sorun çözülmezse kriz devam eder

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu krizler artarak devam edecektir." diyerek Batı'ya tarihi bir uyarı yaptı.

Gündem

21.04.2024, 17:35

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ismin düzenlediği ortak basında toplantısında Ortadoğu'daki yüksek tansiyonun yanı sıra İsrail-İran ve İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Metal Sendikası’na taziye ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Metal Sendikası’na taziye ziyareti Haberi Görüntüle

''GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ''

Bakan Fidan'ın açıklamaları şu şekilde;

Gazze’deki vahametin ve yapılması gereken konuların altını çizdik. Gazze krizinin başından beri ortak hareket ettik. Mısır, sorunun sıcaklığına en yakın ülkelerden biri özellikle insani yardımlar konusunda Mısır’la olan ilişkimiz hayati önem taşımakta. Mısır’la gece gündüz koordinasyon içerisinde çalışıyoruz, insani yardımlarımızı özellikle Refah’a getirmekte kendileri çok büyük yardım sunmaktalar bunun için Mısır’a teşekkür ediyoruz.

'İhaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor! İmamoğlu'nun ifadesi tanıdık: 'Hatırlamıyorum' 'İhaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor! İmamoğlu'nun ifadesi tanıdık: 'Hatırlamıyorum' Haberi Görüntüle

''MISIR'DAKİ YATIRIMLARIMIZ 3 MİLYON DOLARI BULMUŞ DURUMDA''

Mısır ve Türkiye'nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır. Özellikle ticaret ve ekonomi işbirliğimizin en güçlü boyutlarından birini oluşturmakta. Mısır’daki yatırımlarımız 3 milyon doları bulmuş durumda. Sayın Sisi'nin ülkemizi ziyaret etmesi gündemimizde. Ticaret ve ekonomi iş birliğimizin en güçlü konularından birini oluşturmakta. Gazze için Mısır'la beraber çalışıyoruz. Libya’nın bütünlüğüne ve istikrarına beraber nasıl katkıda bulunuruz bunları kendi aramızsa istişare etme imkanımız oldu.

DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal: Türk Bayrağı'nı ve Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırdılar DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal: Türk Bayrağı'nı ve Erdoğan'ın... Haberi Görüntüle

"REFAH'A SALDIRIYA ENGEL OLUNMALI"

İsrail'in Filistin topraklarını işgali Batı'nın Ortadoğu'daki istikrarsızlık probleminin başlıca nedenlerinden biridir. Bir numaralı önceliğimiz İsrail işgalinin sona ermesi ve iki devletli çözüm formülünün hayata geçmesi olmalıdır. Eğer bu krizi hak ettiği şekilde çözülmezse, Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse bu tür krizler bölgemizde artarak devam edecektir. Kriz, küresel fay hatlarını tetikledi. Bu artık ezilenlerin savaşı olmaya başladı. Bölge ülkeler ve İslam ülkeleri olarak herkes bir araya gelip organize bir biçimde bu işgale ve uluslararası sistemin iki yüzlülüğüne karşı sesini yükseltmelidir. Baskıyı artırmamız gerekiyor. 

Nihal Candan hapisten mi çıktı, neden? Nihal Candan cezaevinden niye çıktı, ne oldu? Nihal Candan hapisten mi çıktı, neden? Nihal Candan cezaevinden niye... Haberi Görüntüle

''GAZZE'DEKİ KRİZ ÇÖZÜLMEZSE SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDER''

İsrail'in Filistin topraklarını işgali Batı'nın Ortadoğu'daki istikrarsızlık probleminin başlıca nedenlerinden biridir. Önceliğimiz İsrail işgalinin sona ermesi ve iki devletli çözüm formülünün hayata geçmesi olmalıdır. Bu olmadığı takdirde dün Yemen'den yapılan saldırılar, vugün İran- İsrail gerilimi yarın başka bir savaş türü obürgün başka bir iç karışıklık bunların hepsi olmaya devam edecektir. Biz Türkiye olarak, Mısır gibi diğer dost ülkelerle beraber baştan beri hep aynı şeyi söyledik. Eğer bu kriz hak ettiği biçimde çözülmezse Filistinlilerin hak ettiği devlet, bağımsızlık ve egemenlik verilmezse bu türden krizler bölgemizde artarak devam edecektir.

"DÜNYAYI BEKLEYEN ASIL KRİZ"

Dünyayı bekleyen asıl büyük kriz Filistin meselesiyle makyajı dökülen gerçekliği ortaya çıkan uluslararası sistemin iki yüzlülüğüdür.

MGM yeni hava durumu tahmin raporunu paylaştı: 6 ilde fırtına şeklinde sağanak yağmur var! MGM yeni hava durumu tahmin raporunu paylaştı: 6 ilde fırtına... Haberi Görüntüle

İSRAİL-İRAN GERGİNLİĞİ

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ise şu ifadeleri kullandı;

Bu savaşın bu çatışmaların bu gerginliğin yayılma ihtimali var. Son olaylar uluslararası toplumun dikkatini Gazze'deki trajik koşullardan uzaklaştırdı. Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading