Yandex Metrica

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor'

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır" dedi.

Gündem

19.04.2024, 08:17

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır" dedi.

Kazadan sonra anne ve oğluna yardım etmiştİ! Yazar Eylem Tok soruşturmasında yeni gelişme! Kazadan sonra anne ve oğluna yardım etmiştİ! Yazar Eylem Tok... Haberi Görüntüle

"BÖLGESEL SAVAŞ RİSKİ DEVAM EDİYOR"

Bakan Fidan, başından beri İsrail'in Gazze'de işlediği suçların bölgesel çatışma riskini artırdığına dikkat çektiklerini belirterek 13 Nisan gecesi yaşananların bölge dışı ülkelerin de dahil olduğu bir savaşın çıkması ihtimalinin çok da uzak olmadığını herkese gösterdiğini kaydetti. Bu riskin halen devam ettiğini ifade eden Fidan, olaylar başlamadan önce gerilimin kontrollü şekilde aşılması için yoğun çaba harcadıklarını aktararak bazı görüşmelerin olduğunu, bu çalışmaların halen sürdüğünü ve itidal mesajlarını tüm ilgili taraflara ilettiklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak görüyoruz! Ekrem İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak görüyoruz! Haberi Görüntüle

"NETANYAHU İKTİDARINI KORUMAK İÇİN BÖLGEYİ SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR"

Bölge dışı ülkelere sükunet çağrısı yapan Bakan Fidan, "Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz." ifadesini kullandı. Hakan Fidan, İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırının çok önemli dersler verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Birinci olarak uluslararası hukuk herkes için bağlayıcıdır. Küresel düzeyde barış ve istikrarın anahtarı, uluslararası hukuka uyulmasıdır. İkinci olarak (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır. Netanyahu'yu kayıtsız ve şartsız destekleyenler tutumlarını acilen gözden geçirmek zorundadırlar. Üçüncüsü ve en önemlisi yaşanan olayların temelinde Gazze'de İsrail tarafından uygulanan şiddet ve zulüm yatmakta. Şu hususun altını çizmek istiyorum, şu anda mağdur olan ne İsrail ne de İran'dır. Mağdur olan Gazze halkıdır."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading