Yandex Metrica

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lider bir Türkiye bizi bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin en büyük 10 ekonomi arasına girerek kendisi ve dostları için yeni dünya inşası gayretlerini baltalayamayacaksınız. Ülkemiz, 2023 imtihanından da başarıyla geçtiğinde, her alanda dünyanın en üst ligine çıkmış, lider bir Türkiye'nin bizi beklediğine gönülden inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine Toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes ve barış müzakerelerini yürüten Rusya ve Ukrayna heyetlerinin, yarın İstanbul'da tekrar bir araya geleceğini belirterek, "Toplantı öncesi biz de heyetlerle bir araya gelerek kısa bir görüşme yapacağız. Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile sürdürdüğümüz telefon trafiğinin de olumlu bir istikamette seyrettiğini söyleyebilirim." dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkes ve barış müzakerelerini yürüten Rusya ve Ukrayna heyetlerinin, yarın İstanbul'da tekrar bir araya geleceğini belirterek, "Toplantı öncesi biz de heyetlerle bir araya gelerek kısa bir görüşme yapacağız. Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile sürdürdüğümüz telefon trafiğinin de olumlu bir istikamette seyrettiğini söyleyebilirim." dedi.

Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, Avrupa ile Asya ve Afrika'yı kara ve demir yoluyla birbirine bağlayan boğazlar üzerindeki altıncı geçiş noktası olduğunu belirtti.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor' Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için... Haberi Görüntüle

"LİDER TÜRKİYE BİZİ BEKLİYOR"

Erdoğan, "Ülkemiz, 2023 imtihanından da başarıyla geçtiğinde, her alanda dünyanın en üst ligine çıkmış, lider bir Türkiye'nin bizi beklediğine gönülden inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

"EN BÜYÜK ÇABAYI BİZ GÖSTERDİK"

"Barış yolunda en çok çabayı gösteren ülke durumundayız. 

Herkes tahrik peşinde koşarken biz "barış" dedik.

Ukrayna krizinde taraflara hep barışı telkin ettik, bu konuda en büyük çabayı biz gösterdik. 

Savaşan ülkeler arasındaki en üst düzey temas olan Dışişleri Bakanları toplantısı Antalya'da yapıldı. 

Sayın Putin ve Zelenskiy ile sürdürdüğümüz telefon trafiğinin olumlu istikamette seyrettiğini söyleyebilirim.

(Rusya ve Ukrayna heyetlerinin yarın İstanbul'daki görüşmesi) Toplantı öncesi biz de heyetlerle bir araya gelerek kısa bir görüşme yapacağız.

Türkiye 40 yıla yaklaşan terörle mücadelede ödediği onca bedele rağmen izlediği çizgiden sapmamıştır. 

AFAD, TİKA ile dünyanın dört bir yanında yürüttüğümüz faaliyetlere de hep bu zaviyeden baktık.

(Kamu-özel iş birliği modeli) Türkiye, bu modeli en verimli şekilde kullanan Avrupa'da 3'üncü, dünyada 13'üncü ülke durumundadır.

Büyük ve güçlü Türkiye'yi engellemeyi başaramayacaksınız.

Ülkemizin en büyük 10 ekonomi arasına girerek kendisi ve dostları için yeni dünya inşası gayretlerini baltalayamayacaksınız.

Ülkemiz, 2023 imtihanından da başarıyla geçtiğinde, her alanda dünyanın en üst ligine çıkmış, lider bir Türkiye'nin bizi beklediğine gönülden inanıyoruz.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ECDADA HEDİYE"

Açılışını yaptığımız 1915 Çanakkale Köprüsü çok derin manalara sahip eserdir. 140 yıl önce benzer bir projeyi düşünen ülkenin o günkü şartları nedeniyle hayata geçiremeyen ecdada hediyedir. 

Türkiye'nin sahip olduğu her büyük eser gibi bu projenin de ülkemize kazandırılmasında büyük engelleri aştık. 2. köprü yapılırken aynı hezeyanlar rahmetli Özal üzerinden yinelenmiştir. İBB Başkanlığımız döneminde Marmaray projesine başladığımızda aynı zehirli oklar bize yöneldi. Bu hizmeti de tamamlayarak hizmete sunduk. 4 yıl mahkeme mahkeme dolaştırdılar bizi.

Aynı şekilde Avrasya. Avrasya'da da 5'li çete diyorlar ya, 5'li çete dediklerini koy bir kenara burada aynı siyasi görüşü paylaştığımız arkadaşlarımız Avrasya projesinin içinde.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde kampanyalar yürüttüler. Bir mahkeme kararını yanlış anlayarak 3. Köprü artık iki beton kuleden ibaret manşetini atanları unutmadık. Bizim bu türlü hezeyanlara cevabımız projeyi tamamlayarak milletimize sunmak olmuştur.

Avrasya Tüneli'nin işletme süresi bittiğinde devlet, vergi ve diğer kazançlar hariç, üste en az 140 milyon dolar para almış olacaktır.

Ümit Özat hangi partinin başdanışmanı oldu? Ümit Özat siyasete mi girdi? Ümit Özat hangi partinin başdanışmanı oldu? Ümit Özat siyasete mi... Haberi Görüntüle

"BUNLARI MİLLİ BÜTÇEDEN YAPMADIK"

Bay Kemal yap-işlet-devret nedir bilmez, anlamaz. Her yiğidin harcı değildir. Yıllardır birileri bu yatırım odeli üzerinden bizi yerden yere vuruyor. İGA'yı yaptık onunla ilgili de konuştular. Şimdi dünyanın en büyük 3 havalimanından birisi İstanbul'da. 

Geçmediğimiz köprünün parasını ödüyoruz çarpıtması yaptılar. Bunları biz dikkate almıyoruz. Bir kulağımızdan girip diğerinden çıkıyor.

Amerika bir süre önce açıkladığı 1.5 milyar dolarlık projesini bu modelle hayata geçirecek. Türkiye bu modelle 37,5 milyar dolarlık yatırıma kavuşmuştur. Bunları milli bütçeden yapmadık. 

Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak programı uyguluyoruz. Sıkıntılarımız geçici ama unutmayın, kazanımlarımız bakidir.

Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot verir? Rönesans kaç lot talep-emir yeterli olur? Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot verir? Rönesans kaç lot... Haberi Görüntüle

BÜYÜK KDV İNDİRİMİ

Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık.

Yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz.

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamındaki konutlarda 150 metrekareye kadar yüzde 1, aşan kısmı için yüzde 18 KDV tahakkuku yapılacaktır.

Arsa ve arazilerin KDV oranını yüzde 8'e indirerek, inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz.

Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8'dir.

Oto galericilerinin araç alım satımında elde ettikleri kar ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemileri satışında yüzde 1 olan KDV'yi yüzde 18'e yükseltiyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading