Yandex Metrica

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Gelen son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın 18.30'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Doğu Avrupa'daki savaş Türkiye sayesinde son bulacak. İşte Erdoğan'ın peş peşe düzenlenecek üst düzey diplomatik temasları....

Gündem

23.01.2024, 18:57

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın 18.30'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceği bildirildi.

URSULA VON DER LEYEN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat'ta yoğun sevgi gösterisi: Zılgıt sesleriyle karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat'ta yoğun sevgi gösterisi: Zılgıt sesleriyle karşılandı Haberi Görüntüle

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Vladimir Putin görüşmede, Donbass’ı korumaya yönelik özel askeri operasyonun gidişatı hakkında bilgi verdi. Bu konudaki temel yaklaşımları ve değerlendirmelerini özetledi, ayrıca belirlenen ana amaç ve hedefleri detaylı biçimde aktardı. Özel harekatın plana ve programa uygun olarak yürütüldüğü vurgulandı” denilmişti.

Açıklamada ayrıca Rusya lideri Putin’in görüşmede, Ukrayna’daki milliyetçi ve Neo-Nazi gruplarının sivilleri ‘canlı kalkan’ olarak kullandığını ifade ettiği aktarılmıştı.

FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış Haberi Görüntüle

"RUSYA TARAFI DİYALOĞA HAZIR"

Açıklamada Rusya’nın diyaloğa açık olduğu aktarılarak, “Rus tarafının anlaşmazlığı çözmek için Ukrayna makamları ve yabancı ortaklarla diyaloga hazır olduğu teyit edildi” ifadeleri kullanılmıştı.

Ukrayna ordusunun yeni saldırılara hazırlandığı ve müzakere süreçlerinin baltalandığı ifade edilen açıklamada, “Bu bağlamda operasyon ancak Kiev'in askeri eylemlerine son vermesi ve talepleri kabul etmesiyle durur” denilmişti.

Açıklamanın sonunda ise, “Planlanan bir sonraki müzakere turunda Ukrayna temsilcilerinin ortaya çıkan gerçekleri tam olarak dikkate alan daha yapıcı bir yaklaşım sergileyecekleri umuldu. Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin diplomatik ve askeri departmanları arasındaki temasların sürdürülmesinin önemini dile getirdi. Putin, Rus tarafının Türk vatandaşlarının muharebe alanlarından güvenli bir şekilde tahliyesi için gerekli tüm yardımı sağlamaya hazır olduğunu iletti” ifadeleri yer almıştı..

Demogoji yapmayın! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e sert tepki:  Sahte çevreciler bizi anlayamaz! Demogoji yapmayın! Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e sert tepki: Sahte çevreciler... Haberi Görüntüle

SAVAŞ TÜRKİYE SAYESİNDE SONA ERECEK

Ukrayna-Rusya savaşında Türkiye diplomatik atağ kalktı. Barış için üst düzey görüşmeler gerçekleştiren Başkan Erdoğan süreci adım adım Türkiye’nin arabuluculuğuna dönüştürüyor.

Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu nasıl? Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu... Haberi Görüntüle

10 MART: ÇAVUŞOĞLU, LAVROV VE KULEBA AYNI MASADA

Türkiye-Ukrayna-Rusya dışişleri bakanları Antalya’da görüşecek. Rusya ve Ukrayna Türkiye'nin arabuluculuğunda Antalya'da masaya oturmayı kabul etmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'lı mevkidaşı Dmitro Kuleba, 10 Mart'ta savaş sonrası en üst düzey müzakereyi gerçekleştirecek. Zirvede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "arabulucu" olarak bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Aylardır aranıyordu: Ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme Aylardır aranıyordu: Ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme Haberi Görüntüle

13 MART: MİÇOTAKİS İLE AKŞAM YEMEĞİ

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de 13 Mart'ta Türkiye'ye gelecek. Miçotakis pazar günü Fener Rum Patrikhanesi'ndeki ayin sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edecek. İki lider öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Öğretmen atamasında son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, kaç kişi atanacak, branş dağılımı Öğretmen atamasında son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Öğretmen atamaları ne... Haberi Görüntüle

14 MART: ALMANYA BAŞBAKANI OLAF SCHOLZ İLE GÖRÜŞME

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da 14 Mart'ta Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak. Scholz, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ilişkiler ve bölgesel meseleleri görüşecek. Ziyaret, 8 Aralık 2021'de göreve başlayan Olaf Scholz'un ilk Türkiye ziyareti olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading