Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat'ta yoğun sevgi gösterisi: Zılgıt sesleriyle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat'ta yoğun sevgi gösterisi: Zılgıt sesleriyle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra tekrardan Bağdat'ı ziyaret etti. Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Projesi'ne imza atılırken, terör örgütü PKK'ya karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında yoğun sevgi gösterisi ise kameralara yansıdı.

Gündem

23.04.2024, 09:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra ikili ülkelerin iyileştirilmes, ekonomik işbirliği kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyaretini gerçekleştirmeden önce bütün sokaklar Türk bayraklarıyla donatılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağdat Uluslararası Havaalanı civarındaki binalardan yoğun sevgi gösterisi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta sevgi gösterileri ve zılgıt sesleriyle karşılandı. O anlar kameralara yansıdı.

Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten çıkarma furyasına yenisi eklendi! Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten... Haberi Görüntüle

''TÜM IRAKLI KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aziz kardeşimin davetine icabetle uzun bir aradan sonra medeniyetimizin kadim şehirlerinden Bağdat'ta olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Şahsıma ve heyetime gösterilen hüsnü kabülden ötürü Başbakan Sudani başta olmak üzere tüm Iraklı kardeşlerime teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

23 Nisan Antalya Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta başlayacak? Türk Yıldızları jet gösterisi nereden izlenir? 23 Nisan Antalya Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta başlayacak? Türk... Haberi Görüntüle

KALKINMA YOLU PROJESİ'NE İMZA ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı es-Sudani arasında Kalkınma Yolu Projesi'ne imza atıldı.

Erdoğan, ''Irak, önde gelen ticaret ortaklarımızdandır. Geçtiğimiz yıl 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmimizi daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Sayın Başbakan ile bu çerçevede atılacak adımları ele aldık. Ticaretimizin önündeki suni engellerin ortadan kaldırılması noktasında yapılabilecekleri değerlendirdik. Kalkınma Yolu Projesi'nin bu hedef bakımından hayati önemine değindik. Başta Irak olmak üzere tüm bölgemizin istikrarına ve refahına büyük katkı sunacak bu stratejik planlamaya dair kararlılığımızı imzaladığımız mutabakat muhtırası ile perçinlemiş olduk. Su konusunda Irak'ın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Şu bir gerçek ki, iklim krizi ve kuraklık Irak'a olduğu kadar Türkiye'yi ve tüm dünyayı olumsuz etkiliyor. Ayrıca su miktarı kadar israfın önüne geçilerek suyun verimli kullanılması da önemlidir. Tesis ettiğimiz ortak daimi komite su alanındaki işbirliğimizi akılcı, bilimsel temelde ve ortak çıkarlarımızı dikkate alarak daha ileriye taşıyacak. Görüşmelerimizde ayrıca enerji, sanayi, sağlık, eğitim, bilim, turizim ve diğer başlıklarda da mevcut işbirliğimizin geliştirilmesine yönelik ortak irademizi bir kez daha teyit etmiş olduk.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading