Yandex Metrica

DOLAR

32.29

%-0.1 expand_more

EURO

34.81

%-0.2 expand_more

ALTIN

2408.40

%0.62 expand_less

BIST

10274.39

%-0 expand_less

BTC ($)

64038.33

%0.46 expand_less

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Gelen son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın 18.30'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Doğu Avrupa'daki savaş Türkiye sayesinde son bulacak. İşte Erdoğan'ın peş peşe düzenlenecek üst düzey diplomatik temasları....

Gündem

23.01.2024, 18:57

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın 18.30'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceği bildirildi.

URSULA VON DER LEYEN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.

ABD önce Gazze'ye baksın! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 olayları üzerinden asılsız iddialara sert tepki ABD önce Gazze'ye baksın! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 olayları üzerinden asılsız... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Vladimir Putin görüşmede, Donbass’ı korumaya yönelik özel askeri operasyonun gidişatı hakkında bilgi verdi. Bu konudaki temel yaklaşımları ve değerlendirmelerini özetledi, ayrıca belirlenen ana amaç ve hedefleri detaylı biçimde aktardı. Özel harekatın plana ve programa uygun olarak yürütüldüğü vurgulandı” denilmişti.

Açıklamada ayrıca Rusya lideri Putin’in görüşmede, Ukrayna’daki milliyetçi ve Neo-Nazi gruplarının sivilleri ‘canlı kalkan’ olarak kullandığını ifade ettiği aktarılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı'ndan 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Haberi Görüntüle

"RUSYA TARAFI DİYALOĞA HAZIR"

Açıklamada Rusya’nın diyaloğa açık olduğu aktarılarak, “Rus tarafının anlaşmazlığı çözmek için Ukrayna makamları ve yabancı ortaklarla diyaloga hazır olduğu teyit edildi” ifadeleri kullanılmıştı.

Ukrayna ordusunun yeni saldırılara hazırlandığı ve müzakere süreçlerinin baltalandığı ifade edilen açıklamada, “Bu bağlamda operasyon ancak Kiev'in askeri eylemlerine son vermesi ve talepleri kabul etmesiyle durur” denilmişti.

Açıklamanın sonunda ise, “Planlanan bir sonraki müzakere turunda Ukrayna temsilcilerinin ortaya çıkan gerçekleri tam olarak dikkate alan daha yapıcı bir yaklaşım sergileyecekleri umuldu. Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin diplomatik ve askeri departmanları arasındaki temasların sürdürülmesinin önemini dile getirdi. Putin, Rus tarafının Türk vatandaşlarının muharebe alanlarından güvenli bir şekilde tahliyesi için gerekli tüm yardımı sağlamaya hazır olduğunu iletti” ifadeleri yer almıştı..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

SAVAŞ TÜRKİYE SAYESİNDE SONA ERECEK

Ukrayna-Rusya savaşında Türkiye diplomatik atağ kalktı. Barış için üst düzey görüşmeler gerçekleştiren Başkan Erdoğan süreci adım adım Türkiye’nin arabuluculuğuna dönüştürüyor.

İzleyenler şaşkına döndü! CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane'de oyunculara taş çıkartacak 1 Mayıs tiyatrosu! İzleyenler şaşkına döndü! CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane'de oyunculara taş... Haberi Görüntüle

10 MART: ÇAVUŞOĞLU, LAVROV VE KULEBA AYNI MASADA

Türkiye-Ukrayna-Rusya dışişleri bakanları Antalya’da görüşecek. Rusya ve Ukrayna Türkiye'nin arabuluculuğunda Antalya'da masaya oturmayı kabul etmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukrayna'lı mevkidaşı Dmitro Kuleba, 10 Mart'ta savaş sonrası en üst düzey müzakereyi gerçekleştirecek. Zirvede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "arabulucu" olarak bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Boş koltuk mesajı: Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuran koltuk! Kimin için hazırlandı? Boş koltuk mesajı: Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuran koltuk! Kimin için... Haberi Görüntüle

13 MART: MİÇOTAKİS İLE AKŞAM YEMEĞİ

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de 13 Mart'ta Türkiye'ye gelecek. Miçotakis pazar günü Fener Rum Patrikhanesi'ndeki ayin sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edecek. İki lider öğle yemeğinde bir araya gelecek.

1 Mayıs 2024 İstanbul'da yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı hangi yollar trafiğe kapalı olacak? 1 Mayıs 2024 İstanbul'da yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi... Haberi Görüntüle

14 MART: ALMANYA BAŞBAKANI OLAF SCHOLZ İLE GÖRÜŞME

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da 14 Mart'ta Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak. Scholz, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ilişkiler ve bölgesel meseleleri görüşecek. Ziyaret, 8 Aralık 2021'de göreve başlayan Olaf Scholz'un ilk Türkiye ziyareti olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading