Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika! Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması! 'Bayramda gidenler dönemeyecek'

Son dakika! Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması! 'Bayramda gidenler dönemeyecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Burada sığınmacı konusuna da değinen Soylu, bunun bir siyasi malzeme haline geldiğini ifade ederek, sınır güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. 

Gündem

23.01.2024, 19:10

NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacılar hakkındaki soruları yanıtladı. 

Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna imza attı! Onlar teleferik kazasının kahramanları! 500 personel nefes kesen kurtarma operasyonuna... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİ SAYISI

Soylu buradaki açıklamasında, "Etrafımızdaki coğrafyanın karşı karşıya kaldığı bu zor durumdan Türkiye'nin etkilenmesini de kendilerine ait bir fırsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getiriyorlar. 3 milyon 768 bin Suriyeli var Türkiye'de. Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz." sözlerine yer verdi. 

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

500 BİN KİŞİ GÖNÜLLÜ OLARAK GERİ DÖNDÜ

500 bin kişinin gönüllü olarak geri döndüğünü ifade eden Soylu, "Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sınırda önlemlerin alınmadığı bir senaryoda kaça göçmen sayısının 10 milyonu aşacağını ifade eden Soylu, "Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz. Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Bu bölgeyi güvenli bölge haline getirdiğimiz için burada tarım ticaret işliyor. Bizim yaptığımız yol göstermek, güvenliklerini temin etmek." sözlerine yer verdi. 

PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

BAYRAM ZİYARETİNE GİDENLER GERİ DÖNEMEYECEK

4 bayramdır Suriye'ye geçişleri durdurduklarını ifade eden Soylu, giden yüzde 60'lık kesimin geri dönmediğini ifade etti. 

Bayramda için gidenlere geri dönüş izninin verilmeyeceğini ifade eden Soylu, "Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek." sözlerini kullandı. 

Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi?  Yasemin Allen kimdir? Amerikalı aynasız ve Yasemin Allen birlikte mi, sevgili mi? Yasemin... Haberi Görüntüle

200 BİN SURİYELİ TÜRK VATANDAŞI OLDU

Türk vatandaşı olan Suriye uyruklu kişiler hakkında da bilgi veren Soylu, "Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296'sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye'de tımarhanede olması gereken adamlar bugün '900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı' diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654." sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading