Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Afganistan'da 20 yıllık ABD işgali resmen sona erdi! ABD tüm askerlerini tahliye etti

Son dakika: Afganistan'da 20 yıllık ABD işgali resmen sona erdi! ABD tüm askerlerini tahliye etti

ABD’nin Afganistan'daki 20 yıllık işgali sona erdi. ABD Taliban'In verdiği sürenin dolmasına saatler kalan son askerlerini de tahliye etti. 20 yıllık işgalin ardından ülkede bir dönem de kapanmış oldu.

Gündem

23.01.2024, 17:54

11 Eylül saldırılarının ardından 2001'de başlayan işgal, son ABD askerinin de ülkeden tahliye edilmesiyle sona erdi. Afganistan'da bir dönem kapandı. ABD geldiği gibi, kaosla ve kanla ülkeden gitti.

Bayraktar TB3 30. uçuşunu da başarıyla gerçekleştirdi: Toplamda 286 saat uçtu Bayraktar TB3 30. uçuşunu da başarıyla gerçekleştirdi: Toplamda 286 saat... Haberi Görüntüle

2 HAFTALIK ÇEKİLME OPERASYONU

 2020'de başlayan ABD-Taliban çekilme görüşmeleri kapsamında Washington askerlerini çekmeyi taahhüt etmişti. Görüşmeler sonrası ABD çekilme hazırlıkları yaparken, Taliban ülkede hakimiyeti ele geçirmeye başladı. Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde ele geçirdi. 

Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten çıkarma furyasına yenisi eklendi! Yerel seçimlerden sonra 535 işçi işsiz kaldı! CHP’li belediyelerde işten... Haberi Görüntüle

KONTROL TAMAMEN TALİBAN'DA

O tarihten bu yana binlerce kişi Afganistan'dan tahliye edildi. ABD'-Taliban görüşmeleri sürerken, Taliban  tahliyeler için 31 Ağustos'a kadar süre verdi. Tahliyeler sürerken bir açıklamay yapan ABD Başkanı Joe Biden, “İnsanları olabildiğince hızlı ve verimli bir şekilde dışarı çıkarmak için yakın işbirliğimizi sürdüreceğiz. Ne kadar erken bitirirsek o kadar iyi.” ifadelerini kullandı.

2 haftadır tahliye operasyonu yürüten ABD, sürenin bitmesine 24 saat kala tüm askerlerinin tahliye işlemleri tamamlandı. Son 4 ABD uçağının da havalanmasının ardından Kabil Havalimanı’nda kontrol tamamen Taliban’a geçti.

15 yıl geçti sır perdesi aralanmadı! Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme:  Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarında dublör mü kullanıldı? 15 yıl geçti sır perdesi aralanmadı! Münevver Karabulut cinayetinde yeni... Haberi Görüntüle

NOTAM YAYINLANDI

Son Amerikan birliklerinin ülkeden tamamen ayrılması sonrası, Kabil Havalimanı'nın kontrolsüz olduğunu belirten bir  NOTAM yayınlandı. O Uyarıda Kabil Havalimanı'nda hava trafik kontrolünün olmadığı, yer hizmetlerinin bulunmadığı belirtildi. 

Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri 12 milyar metreküpe çıkacak! Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri... Haberi Görüntüle

SÜREÇ TAMAMLANDI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilme sürecinin tamamlandığını açıkladı. McKenzie, ABD'nin Afganistan'daki 20 yıllık işgalinin tamamlandığını duyurmak üzere, ABD Savunma BakanlığI Sözcüsü John Kirby ile kameraların karşısına geçti.

McKenzie, "Amerikan vatandaşlarını ve savunmasız Afganları tahliye etmeye yönelik askeri misyonun sonunda, Afganistan'dan çekilmemizin tamamlandığını duyurmak için buradayım. Son C-17 uçağı 30 Ağustos'ta ABD Doğu Yakası saatiyle 15.29'da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan havalandı ve ülkede kalan son insanlı uçaklar şu anda Afganistan'ın üzerindeki hava sahasından çekiliyor." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da basın açıklaması yapması bekleniyor.

Steam neden açılmıyor, çöktü mü 1 Mayıs? Steam neden donuyor, sorun mu var? Steam neden açılmıyor, çöktü mü 1 Mayıs? Steam neden donuyor,... Haberi Görüntüle

TALİBAN KUTLADI

ABD'nin tahliye sürecini tamamlamasından sonra, Taliban Kabil'de kutlama yaptı. Taliban üyeleri 20 yıllık işgalin bitişini ve ABD'nin çekilmesini, Hamid Karzai Havalimanı'nda havaya ateş açarak kutladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading