Yandex Metrica

Rusya tahıl koridoru anlaşmasına son vermişti! Türkiye ve BM yeniden harekete geçti

Rusya tahıl koridoru anlaşmasına son vermişti! Türkiye ve BM yeniden harekete geçti

Rusya'nın Karadeniz'de kurulan tahıl koridorunu tek taraflı olarak askıya almasının ardından Birleşmiş Milletler ve Türkiye anlaşmayı tekrar harekete geçirmek için kolları sıvadı. Diğer yandan tahıl koridorunun askıya alınması ile beraber tahıl fiyatlarında sıçrama yaşanması bekleniyor.

Gündem

23.01.2024, 20:00

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi sonrası, dünyanın en büyük tahıl tedarikçilerinden olan Ukrayna'dan tahıl sevkiyatları yapılamamıştı. 

Türkiye ve BM'nin arabuluculuğu ile temmuz ayında Karadeniz'de bir tahıl koridoru kurulmuş, bu sayede tahıl tüm dünyaya yayılmıştı. 

28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı mı? Bisiklet yarışında Boğaz Köprüsü saat kaçta kapalı olacak? 28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE VE BM YENİDEN HAREKETE GEÇTİ 

Birleşmiş Milletler Sözcüsü tarafından aktarılan bilgiye göre, BM Genel Sekreteri, Antonio Guterres, pazar günü Rusyanın askıya alma kararını durdurmak için harekete geçti. Paralel olarak Milli Savunma Bakanlığı, Rusya ile konu hakkında görüşmeler yapıldığını bildirmişti. 

20 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bugün kimin maçı var? 20 Nisan bu akşam hangi takımın maçı var? Süper Lig'de... Haberi Görüntüle

BUGÜN 14 GEMİ DAHA AYRILACAK 

Yapılan açıklamada pazar günü Ukrayna'dan hiç gemi ayrılmadığı belirtilirken, Türkiye, Ukrayna ve BM'den yapılan açıklamada 14 geminin bugün Karadeniz'den geçeceği bildirildi. 

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

TAHIL FİYATLARI FIRLAYACAK 

Diğer yandan tahıl koridorunun durdurulması ile tahıl fiyatlarında sıçrama yapılacağı tahmin edilirken, Maxigrain'den Elena Neroba konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Rusya yine gıdayı bir silah olarak kullanıyor. Chicago ve Paris'teki piyasaların pazartesi günü fırlamasını bekliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Siyaset uzmanları, tahıl koridoru ile Rusya'nın jeopolitik stratejisinde merkez unsur haline geldiğini, tahılın Rusya tarafından savaşta tarafsız kalmaları için ülkelere baskı unsuru olarak kullandığını belirtti. 

Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de taksici cinayeti! Yaşar Yanıkyürek kimdir? Yaşar Yanıkyürek'in katili kim yakalandı mı? Sarıyer'de... Haberi Görüntüle

ÇİN VE HİNDİSTAN RUSYA'DAN YANA TARAF TUTMAYI BIRAKTI 

Ayrıca Çin ve Hindistan gibi Rusya'ya yakın olan ülkelerin son zamanlarda işgal girişimine karşı açıklama yapmaları ile Rusya'nın uluslararası alanda yalnız kaldığı belirtildi. 

Ukrayna'da limanların abluka altına alınması ve enerji ile su kaynaklarının saldırıların hedefi haline gelmesi ile şiddet seviyesinin arttığına dikkat çeken uzmanlar, tarım ihracatı ile ülke ekonomisini idame ettiren Ukrayna'nın üzerindeki baskının arttığını ifade ediyor. 

MSÜ tercihi yapanlar dikkat! MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Yerleştirme sonuçları 2024 MSÜ tercihi yapanlar dikkat! MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA TARIMDAN ALINAN VERİM DİBİ GÖRDÜ 

Ukrayna'da çiftçilik yaparak geçinen vatandaşlar, Rusya'nın saldırıları ve topraklarını ele geçirmesinin ardından zorluk çekmeye başladı. Savaşta yaşanan zararlar bu yıl ekin ve hasatlardan en az seviyede verim alınmasına sebep olurken gelecek yıl yapılacak ekim faaliyetleri için endişeye sebep oluyor. 

Ukrayna'da çiftçilikle geçimini sağlayan Kees Huizinga konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Fiyatlar fırlayacak ve insanlar gıdasız kalacak ve Ukraynalı çiftçiler ürünlerini satamayacak yani bir gelirleri olmayacak ve bu da gelecekteki hasatı etkileyecek. Yani en başa döndük." sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading