Yandex Metrica

Rönesans Rezidans'ın yapı ruhsat kayıtları ortaya çıktı! CHP'li Lütfü Savaş'ın prensi denetlemiş

Rönesans Rezidans'ın yapı ruhsat kayıtları ortaya çıktı! CHP'li Lütfü Savaş'ın prensi denetlemiş

Çifte felakette yerle bir olan ve yüzlerce kişinin öldüğü Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın yapı ruhsat kayıtları ortaya çıktı. Yetkin Yapı Denetim isimli şirketin sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu, Lütfü Savaş'ın 'prensi' çıktı.

Gündem

07.02.2024, 17:17

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte felakette "Cennetten bir kare" adıyla tanıtımı yapılan ve depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Hatay’ın Antakya ilçesinde 2013 yılında raylı sistemle yapılıp, tamamlandığı belirtilen Rönesans Rezidans, 12 katlı ve 250 dairesi bulunuyor. 

Çifte felakette yerle bir olan ve yüzlerce kişinin öldüğü Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın yapı ruhsat kayıtları ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre; binanın yapı denetim sorumluluğunu CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yakın bir isim olan Yetkin Yapı Denetim isimli şirketin sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu yürütüyordu. Binanın zemin etüdünü ise Ebru Deniz gerçekleştirdi. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, bu iki ismin ifadelerinin alınması için hazır edilmesi amacıyla emniyete talimat verdi.

Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Son dakika: İYİ Parti'de üst düzey istifa! Akşener'e verdi veriştirdi Haberi Görüntüle

ALİ ONUR ÇİNÇİNOĞLU FİRARDA

Harekete geçen güvenlik birimleri, soluğu Yetkin Yapı Denetim isimli şirket yetkilisi Ali Onur Çinçinoğlu'nun adreslerinde aldı. Ancak Çinçinoğlu'nun izine ulaşılamadı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu Çinçinoğlu hakkında da, " taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye ziyaret: Eski büyükelçi John Bass Ankara'ya geliyor ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye ziyaret: Eski büyükelçi John Bass Ankara'ya... Haberi Görüntüle

BELEDİYEYİ KONGRE'DE TEMSİL ETMİŞ

Çinçinoğlu'nun Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'u "Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan" diyerek savunan CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la da fotoğrafı olduğu ortaya çıktı. Çinçinoğlu hakkında yapılan araştırmalarda ayrıca, Antalya'da 17- 20 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen 6'ıncı Uluslararası Biyosidal Kongresi'nde, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni temsil eden heyette olduğu tespit edildi. Çinçinoğlu'nun, Hatay Belediyesi'nce üretilen çevre sağlığı ürünlerinin sunumunun yapıldığı stantta fotoğrafları ortaya çıktı.

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

EBRU DENİZ'E DE YAKALAMA KARARI

Rönesans Rezidans'ın zemin etüdünü yapan Ebru Deniz de binanın yapı denetimini gerçekleştiren Ali Onur Çinçinoğlu gibi kayıplara karıştı. Savcılık, Hatay Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nden Ebru Deniz (47) hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Hakimlik talebi yerinde görerek Deniz hakkında da yakalama kararı çıkarttı.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading