Yandex Metrica

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi

AFAD verilerine göre; Tokat'ın Salasuray ilçesinde 4,7 ve 4,1 büyüklüğüne deprem meydana geldi. Evlerine girmekten korkan vatandaşlar geceyi dışarda geçirmek zorunda kaldı. Depremin ardından 3 ilçede okullar tatil edildi.

Gündem

19.04.2024, 11:12

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.06'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntının 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Daha sonra saat 02.35'te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Sarsıntının 9,97 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. 

Tokat deprem bölgesi olarak geçmez ama görüldüğü üzere Türkiye'nin neredeyse 81 ilinin depremden etkilendiği bu olayla görülüyor. Deprem Sivas, Yozgat, Çorum, Nevşehir, Samsun, Amasya ve Kastamonu’da da hissedildi.

İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARDA GEÇİRDİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ilçeye gelerek Kaymakam Ömer Burak Bozkurt'tan bilgi aldı. Hatipoğlu, geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İlçedeki incelemelerinin ardından konuşan Hatipoğlu, "Sulusaray ilçemizde iki deprem oldu. Artçı depremler ara ara devam ediyor. Vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. Tokat Belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun talimatı ile mobil ikram acı gelecek. Tedbir amaçlı Tokat Belediyesi itfaiye aracımız da burada." ifadelerini kullandı.

DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal: Türk Bayrağı'nı ve Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırdılar DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal: Türk Bayrağı'nı ve Erdoğan'ın... Haberi Görüntüle

EVLERE GİRİLMEMESİ YÖNÜNDE ANONSLAR YAPILDI

Hatipoğlu'nun ziyaretine Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve protokol üyeleri de eşlik etti. Bu arada belediye hoparlöründen vatandaşların evlerine girmemeleri yönünde anonslar yapıldı.

Son dakika... AFAD verileri açıkladı: Malatya'da gece yarısı korkutan deprem Son dakika... AFAD verileri açıkladı: Malatya'da gece yarısı korkutan deprem Haberi Görüntüle

3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bölgede ara ara artçı depremlerin yaşandığını belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti;

"Çok şükür depremde her herhangi bir olumsuzluk yok. Kaymakamlığımız, AFAD, emniyetimiz ve jandarmamız bölgede tarama çalışmaları yaptılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil ettik."

İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi İstanbul merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu! Çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını, an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARA ÇORBA DAĞITILDI

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde gece saatlerinde 4,7 ve 4,1 şiddetinde depremlerin ardından Tokat Belediyesi sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading