Yandex Metrica

Reuters'tan terör saldırısı iddiası: 'Üç Avrupa ülkesi büyükelçiliklerini uyardı'

Reuters'tan terör saldırısı iddiası: 'Üç Avrupa ülkesi büyükelçiliklerini uyardı'

Reuters'ın iddiasına göre üç Avrupa ülkesinin Türkiye'deki büyükelçilikleri terör saldırılarına karşı uyarıldı. Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daciç ise Sırpları başta Ankara olmak üzere Türkiye'ye seyahat etmeme konusunda uyardı. İçişleri Bakanlığı ise Reuters'ın haberini yalanladı ve Türk İstihbarat birimlerince hiçbir yabancı ülkenin Büyükelçiliklerine uyarı gönderilmediğini belirtti.

Gündem

14.03.2024, 10:58

Reuters'ın iddiasına göre üç Avrupa ülkesinin Türkiye'deki büyükelçilikleri terör saldırılarına karşı uyarıldı. Türk makamları tarafından olası tehditlere karşı uyarıldığını iddia eden batı ülkeleri konunun hassasiyeti nedeniyle isim verilmemesini istediklerini söyledi.

Reuters ayrıca, militanların misilleme amaçlı saldırıları nedeniyle alışveriş merkezleri, otobüs durakları ve havaalanlarındaki risklerin altını çizdi.

Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI: BİLGİ ANKARA'YI İFADE EDİYOR

Sırbistan Tanjug haber ajansı ise Dışişleri Bakanı İvica Daciç'in potansiyel saldırılar nedeniyle önümüzdeki haftalarda Türkiye ve özellikle Ankara'ya seyahat etmekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daciç


Daciç Tanjug'a yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

Güvenlik teşkilatlarından alınan bilgilere göre önümüzdeki birkaç hafta içinde terör saldırılarının beklenebileceği konusunda vatandaşları uyarmak istiyorum ve bu durumda bu bilgi Türkiye'nin başkenti Ankara'yı ifade ediyor.

Daciç uyarının Türkiye'nin diğer bölgeleri için de geçerli olabileceğini söyledi. Sırpları acil bir ihtiyaçları olmadığı sürece Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyaran Daciç, "Vatandaşlarımız zaten oradaysa yaya bölgeleri, metro, otobüs ve tren istasyonları gibi kalabalık alanlardan ve benzeri yerlerden uzak dursunlar." dedi.

Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da 1 milyon TL alan yarışmacı kim? Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YALANLADI

İçişleri Bakanlığı'ndan Reuters'ın haberine yönelik açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Türk  resmi kurumlarınca herhangi bir yabancı ülkenin Büyükelçiliklerine uyarı gönderilmediği bildirilirken şu ifadelere yer verildi:

Bugün Reuters Haber Ajansı tarafından servis edilen haber ile ilgili olarak, Bakanlığımız İstihbarat birimlerince, Yabancı Büyükelçiliklere ve kuruluşlara gönderilmiş herhangi bir uyarı mesajı bulunmamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading