Yandex Metrica

Sitede Ara

Oy sayılırken iftar arası olacak mı? YSK iftar molası kararı ne?

Oy sayılırken iftar arası olacak mı? YSK iftar molası kararı ne?

31 Mart pazar seçim esnasında iftar saatine denk gelen seçime iftar arası verilip verilmeyeceği YSK'ya sorulmuştu. YSK ise konuya dair açıklama yaptı. Peki, Oy sayılırken iftar arası olacak mı? YSK iftar molası kararı ne? 

Gündem

30.03.2024, 10:48

31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçime dair vatandaşın akıllarına birçok soru geliyor. Bunlardan bir tanesi oy sayımı esnasında iftar arasının olup olmayacağı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Ramazan ayı nedeniyle oy sayımı sırasında iftar saatinde kısa bir ara verilip verilmeyeceği konusunda bir açıklama yaptı. Peki, Oy sayılırken iftar arası olacak mı? YSK iftar molası kararı ne? 

Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray, Artova, Yeşilyurt) yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray,... Haberi Görüntüle

OY SAYILIRKEN İFTAR ARASI OLACAK MI?

YSK, Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın talebinin reddedildiğini ve oy sayımının aralıksız olarak devam edeceğini açıkladı. Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na iletilen yazıda, saat 17.00 itibarıyla sandık kurallarına göre sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı belirtilmiş, ancak Ramazan ayı dolayısıyla sadece su ile iftar yapılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının gerçekleştirilemeyeceği ve sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği konusu dile getirilmişti.

Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Haberi Görüntüle

YSK İFTAR MOLASI KARARI NE?

YSK, Bahçe Seçim Kurulunun talebinin, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 'Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü' başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmüne aykırı olduğunu belirterek talebin reddedildiğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading