Yandex Metrica

Ömer Kerkez kimdir? 3. Hukuk Dairesi Başkanı nereli?

Ömer Kerkez kimdir? 3. Hukuk Dairesi Başkanı nereli?

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay'da yeni başkanın belli olması için seçime gidildi. Başkan adayları arasında Ömer Kerkez de yer alıyor. İlk tur seçimlerde Ömer Kerkez 71 oy aldı. Peki Ömer Kerkez kimdir?

Gündem

25.04.2024, 23:31

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresi sona erdi. 4 yılın ardından Yargıtay'da yeni başkanın belirlenmesi için seçime gidildi. Yargıtay'ın 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtayda sandık kuruldu ve sabah 08.00 itibarıyla Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. 5 adayın yer aldığı seçimde ilk tur sonuçları geldi. Adaylar arasında yer alan Ömer Kerkez'in kim olduğu ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model Y siparişi nasıl verilir? Tesla'nın fiyatı neden düştü? Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model... Haberi Görüntüle

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

1966'da yılında Antakya'da dünyaya gelen Ömer Kerkez ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. 

Ömer Kerkez mezuniyetin ardından Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı.

Kerkez, 2017'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi başkanlığı için yapılan seçimde, Yargıtay üyesi Ömer Kerkez, dairenin yeni başkanı oldu.

1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? 1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

ÖMER KERKEZ GÖREVLERİ

Elbistan, Kozluk, Erzin cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük görevleri ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 

Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Veli Ağababa'ya torpil kıyağı Lokum dağıtır gibi eşe-dosta makam koltuğu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan... Haberi Görüntüle

YARGITAY İLK TUR SONUÇLARI 

Seçimin ilk turunda Yargıtay Başkanı Akarca 88, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 50, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 70, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 71, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 47 oy aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading