Yandex Metrica

Murat Kurum net konuştu: İstanbul’u ilk 20 girişim şehrinden biri yapacağız!

Murat Kurum net konuştu: İstanbul’u ilk 20 girişim şehrinden biri yapacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Terminal İstanbul Projesi Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Kurum burada yaptığı konuşmasında ‘’Türkiye’nin en büyük teknoparkı ve bilim merkezinin, dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezinin; Terminal İstanbul Projemizin Tanıtım Toplantısı için bir aradayız.’’ sözleriyle başlayan Kurum, projenin hayata geçtiğinde genç girişimcilerin mekânı haline geleceğini ve İstanbul’un üreten gücünü bir araya toplayacağını ifade etti.   

Gündem

24.03.2024, 11:20

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Terminal İstanbul Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin altın çağını yaşadığını ifade eden Kurum, ‘’Yeni markalarımızı, yeni isimlerimizi çıkartmak için canla başla çalışacağız. Bu şehrin dinamik teknoloji ve girişimcilik ağı, acilen harekete geçmeyi bekliyor. 2030 yılına kadar, İstanbul’umuzu dünyanın en gelişmiş ilk 20 girişimcilik şehrinden biri yapacağız.’’ dedi.

Fenerbahçeli Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu Fenerbahçeli Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu Haberi Görüntüle

'İSTANBUL'UN ÜRETEN GÜCÜNÜ BİR ARAYA TOPLAYACAĞIZ'

Konuşmasına ''Türkiye'nin en büyük teknoparkı ve bilim merkezinin, dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezinin, Terminal İstanbul Projemizin Tanıtım Toplantısı için bir aradayız.'' sözleriyle başlayan Kurum, projenin hayata geçtiğinde genç girişimcilerin mekânı haline geleceğini ve İstanbul'un üreten gücünü bir araya toplayacağını belirtti.

Fahrettin Altun'dan Filistin mesajı: Yerimiz bellidir hakikatin yanıdır Fahrettin Altun'dan Filistin mesajı: Yerimiz bellidir hakikatin yanıdır Haberi Görüntüle

'AFETLERDE UZUN SÜRE ÇALIŞMIŞ VE MÜCADELE ETMİŞ BİRİYİM'

Teknoparklara ve teknoloji üreten sivil toplum kuruluşlarına çok yoğun ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurum, ''Ne zaman bir teknoparktan içeri girsek orada yüzlerce gencimizin heyecanına ortak olduk. Onlarla konuştuk, yaptıkları işler hakkında bilgiler aldık. Ne büyük başarılara imza attıklarına şahit olduk. İzninizle birkaç örnek vermek istiyorum. Ben afetlerde, depremlerde, sel ve yangınlarda uzun süre çalışmış, mücadele etmiş biriyim.

Bir gencimizle bu konu hakkında konuşurken, arkadaşımız bize kendi tasarımı olan 'Robot Arama Köpeğini' anlattı. Sese ve ısıya duyarlı, kendi sensörleriyle yön tayinini yapan ve yukarıda bekleyen arama ekiplerine bilgiyi anlık olarak ileten bir tasarımdı bu.

Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye gidenler kaç para ceza ödeyecek? Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye... Haberi Görüntüle

'MÜHENDİSLİK HARİKALARIMIZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR'

Savunma sanayi alanındaki yatırımlardan örnekler veren Kurum, ''İşte Türk mühendislik harikası KAAN'ımız, İHA ve SİHA'larımız, Bayraktar'ımız, süzüldüğü göklerde, GÖK VATAN'ımızda bizi gururlandırıyor. TCG Anadolu'muz, MAVİ VATAN'ımızda bayrağımızı dalgalandırıyor. TOGG'umuz VATAN'ımızın her karışında göğsümüzü kabartıyor.

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi? 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR'A TEŞEKKÜR 

Ben bizlere bu gururu yaşatan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, milyonlardan oluşan Teknofest nesliyle Türkiye'yi geleceğe hazırlayan Selçuk Bayraktar'a ve tüm genç mühendislerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum, sağ olsunlar, var olsunlar.'' diyerek konuşmasını sürdürdü.

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

'İSTANBUL'UMUZU DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ İLK 20 GİRİŞİMCİLİK ŞEHRİNDEN BİRİ YAPACAĞIZ''

Terminal İstanbul Projesinin önemine değinen Kurum, ''Biz İstiyoruz ki, İstanbul'umuz yeni KAAN'lar, yeni Bayraktar'lar, Yeni TCG Anadolular üretsin. Bu şehir yeni Selçuk Bayraktarlar, yeni Aziz Sancar'lar çıkartsın. İşte 1 Nisan'da göreve geldiğimizde en büyük motivasyonumuz bu olacak. Bunun için bakanlıklarımızla birlikte Terminal İstanbul'u kuracağız.

Burada, yeni markalarımızı, yeni isimlerimizi çıkartmak için canla başla çalışacağız. Çünkü İstanbul'umuz bunu sonuna kadar hak ediyor. Bu şehrin dinamik teknoloji ve girişimcilik ağı, acilen harekete geçmeyi bekliyor. Biz kararlıyız. 2030 yılına kadar, İstanbul'umuzu dünyanın en gelişmiş ilk 20 girişimcilik şehrinden biri yapacağız.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul etti Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul... Haberi Görüntüle

25 BİN KİŞİ AYNI ANDA ÇALIŞABİLECEK 

Bu hedefin en büyük adımını da, toplam 400 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak işte bu devasa alanda atıyoruz. 25.000 kişinin aynı anda çalışma imkânı bulacağı Terminal İstanbul'umuz; 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonumuzun temel taşıyıcılarından biri olacak.'' dedi.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

'SÜRATLE İNŞA EDECEĞİZ'

Buradaki terminal binalarını, eskiden uçakların yanaştığı körüklerin olduğu alanları, teknolojik ürünlerin sergilendiği birer salon ve avlu haline getireceklerini söyleyen Kurum, Teknopark ve Bilim-Toplum alanlarını süratle inşa edeceklerini belirtti.

Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Muğla'da FETÖ operasyonu: Firari eski emniyet müdürü yakalandı Haberi Görüntüle

''BİLİM MERKEZİMİZİ KURACAĞIZ''

Kurum, İstanbul'un 39 ilçesinde kuracakları yeni paylaşımlı ofisleri birer kuluçka merkezine dönüştüreceklerine dikkat çekti. ''Terminal İstanbul'u, bu kuluçka alanlarının ana merkezi haline getirecek, 39 ilçenin kuluçka alanlarını buradan yöneteceğiz. Büyükşehir Belediyemizin dijital dönüşüm ofisini de burada konumlandıracağız. Başta deprem, sel ve yangın afetlerinde kullanacağımız, şehrimizi en kötü durumlara karşı simüle edebileceğimiz, İstanbul'un dijital ikizini burada, gençlerimizle birlikte geliştireceğiz.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading