Yandex Metrica

MSB paylaştı: Alçak irtifa hava savunma sistemi KORKUT hedefleri başarıyla vurdu

37 ülkeni katılımıyla gerçekleştirilen Efes 2022 tatbikatı tüm hızıyla devam ederken alçak irtifa hava savunma sistemi KORKUT ve modernize edilen 35 mm’lik hava savunma silah sistemlerimizle havadaki hedefleri başarıyla vurdu.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen 'EFES' tatbikatına bu yıl çok sayıda yabancı ülke de katıldı. Tatbikatta nefes kesen anlar yaşandı.

Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var? Bor var mı? Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var?... Haberi Görüntüle

KORKURT HEDEFLERİ BAŞARIYLA VURDU

MSB de görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımında “KORKUT ve modernize edilen 35 mm’lik hava savunma silah sistemlerimizle havadaki hedef de başarıyla vuruldu.” denildi.

37 ülkeden binden fazla yabancı personelin katıldığı EFES 2022 Tatbikatı’na ilişkin görüntüler gelmeye devam ediyor. Tüm tatbikat hava kara ve denizden canlı olarak yayınlandı. Hulusi Akar ve yabancı konuklar tatbikatları saniye saniye takip etti.

Yarın 24 Nisan okul var mı? İlkokul-Ortaokul-Lise 24 Nisan'da ders işlenecek mi, yoklama alınır mı? Yarın 24 Nisan okul var mı? İlkokul-Ortaokul-Lise 24 Nisan'da ders... Haberi Görüntüle

37 ÜLKENİN KATILIMI İLE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin en büyük tatbikatlarından birisi olan EFES-2022, 37 ülkenin katılımıyla İzmir’in Seferihisar ilçesinde devam ediyor.

ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanır 2024? Özel Güvenlik 108. dönem sınav sonuçları nereden öğrenilir? ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanır 2024? Özel Güvenlik 108.... Haberi Görüntüle

MİLLİ İMKANLARLA GELİŞTİRDİ

Sistem, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasını etkin şekilde gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen geliştirme projesi kapsamında ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirildi.

Korkut Seri Üretim Sözleşmesi, SSB ile ASELSAN arasında 19 Mayıs 2016'da imzalandı. Korkut sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimat Mart 2019'da yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading