Yandex Metrica

Merkez Bankası faiz karar ne yönde olur Mart 2024? TCMB faiz kararı ne zaman, hangi tarihte?

Merkez Bankası faiz karar ne yönde olur Mart 2024? TCMB faiz kararı ne zaman, hangi tarihte?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mart ayı faiz kararı, mevduat, borsa, döviz ve altın yatırımcıları tarafından yakın markaja alınmış durumda. TCMB, son olarak faiz oranını şubat ayında beklentilere paralel olarak yüzde 45'te sabit tutmuştu. Mart ayında alacağı faiz kararı ise büyük bir merak konusu olarak ön plana çıkıyor. Peki, Merkez Bankası faiz karar ne yönde olur Mart 2024? TCMB faiz kararı ne zaman, hangi tarihte?

Gündem

21.04.2024, 07:48

Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Türkiye ekonomisini yakından takip eden ve yatırımlarını yönlendiren yatırımcılar, Merkez Bankası'nın mart ayında alacağı faiz kararını heyecanla bekliyor. Peki, Merkez Bankası faiz karar ne yönde olur Mart 2024? TCMB faiz kararı ne zaman, hangi tarihte?

2024 YDS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? ÖSYM YDS/1 sonuç öğrenme 2024 YDS sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? ÖSYM YDS/1 sonuç öğrenme Haberi Görüntüle

TCMB FAİZ KARARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun mart ayı faiz kararını açıklayacağı takvim belirlendi.

Bu doğrultuda, Merkez Bankası'nın mart ayı faiz kararı, 21 Mart 2024 Perşembe günü saat 14.00'te belli olacak.

Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da kapanacak mı? Threads kapanıyor: Meta'dan resmi açıklama geldi: Facebook, Instagram ve WhatsApp'da... Haberi Görüntüle

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

Yurt içinde cuma günü satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,62 değer kaybı ile 8.828,70 puandan tamamlamaıştı. Bu hafta, yatırımcıların tüm dikkatleri ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği beklenti anketine katılan ekonomistlere göre, TCMB'nin politika faizini yüzde 45,00'te sabit bırakması bekleniyor. Ayrıca, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı da yüzde 45 seviyesinde bulunuyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading