Yandex Metrica

Medyascope'ta 3 yılda bir şey değişmedi! Fonlandığını itiraf etti: İsviçre, Belçika ve ABD, Ruşen Çakır'a para akıttı!

Medyascope'ta 3 yılda bir şey değişmedi! Fonlandığını itiraf etti: İsviçre, Belçika ve ABD, Ruşen Çakır'a para akıttı!

CHP yakınlığıyla bilinen Gazeteci Ruşen Çakır, Avrupa’dan fonlanmaya devam ediyor. Daha önce ABD’li vakfın fonladığı Ruşen Çakır’a şimdi de İsviçre, Belçika ve ABD’li vakıflardan 15 milyon fon aktarıldığı ortaya çıktı. 

Gündem

02.05.2024, 18:08

Türkiye'deki haber kuruluşlarının yabancı ülkelerden aldığı fonlar gündemde tartışılmıştı. Tartışmanın fitilini ateşleyen olay ise ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundaiton'ın Medyascope haber sitesinin sahibi Ruşen Çakır'a yüz binlerce dolarlık hibede bulunması oldu. Her defasında şeffaflık üzerine vurgu yapan Ruşen Çakır, sözde bu fonları duyurduğunu  iddia eden Medyascope’un son bir yılda aldığı hibelerden internet sitesinde duyurduğu sadece tek bir vakıf var. O da 1 milyon 200 bin lira aldığı Heinrich Böll Vakfı.

Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Baby Reindeer dizisi gerçek Martha kim? Martha gerçekte yaşamış mı? Haberi Görüntüle

APAR TOPAR AÇIKLAMA YAPTI 

Medyada çıkan haberlerin ardından Ruşen Çakır apar topar açıklamada bulundu. Sözde "şeffaf" olduklarına dikkat çeken Çakır, "Künyemizde zaten yazıyor, gizli ve yeni bir şey değil" iddiasında bulundu. 

Galatasaray-Fenerbahçe maçı bilet fiyatı ne kadar? 19 Mayıs 2024 Pazar derbi bileti kaç para? Galatasaray-Fenerbahçe maçı bilet fiyatı ne kadar? 19 Mayıs 2024 Pazar... Haberi Görüntüle

'ŞEFFAFIZ' DEDİ ALDIĞI FONLARI KÜNYESİNDE GÖSTERMEDİ 

Medyascope ve Ruşen Çakır hakkındaki fon haberlerinin üstünden 3 yıl geçmiş olsada, Çakır'ın şeffaflık ve açıklık vurgusuyla kendini savunduğu habercilik anlayışında ise hiçbir şey değişmedi. Ruşen Çakır, yabancı kuruluşlardan fon almaya aralıksız devam etti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon için tarih verdi: Düşüş eğilimine girecek Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon için tarih verdi: Düşüş eğilimine... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DAN PARA AKMIŞ 

Üstelik bu sefer künyesinde yazma ihtiyacına bile gerek görmedi. Medyascope 2023'te bu yana İsviçre merkezli Sivil Haklar Savunucuları'ndan (CRD) 3 milyon 390 bin lira ve Belçika merkezli Avrupa Demokrasi Vakfı'ndan (EED) 7 milyon 40 bin lira aldı.

Ulusal Demokrasi Vakfı'ndan (NED) 5 milyon 376 bin lira, Uluslararası Gazeteciler Enstitüsü'nden (IPI) 150 bin lira ve Interviews Network'ten 570 bin lira Medyascope'a hibe yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat uygulayan açgözlülere net mesaj: Hesabı sorulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat uygulayan açgözlülere net mesaj: Hesabı sorulacak Haberi Görüntüle

FONLARDAN SADECE BİRİNİ DUYURDU

Ruşen Çakır'ın Medyascope'un son bir yılda aldığı hibelerden internet sitesinde duyurduğu sadece tek bir vakıf var. O da bir milyon 200 bin lira aldığı Heinrich Böll Vakfı (HBS) oldu. 

Bolu'da yarın okullar tatil mi 15 Mayıs? Bolu'da yarın okullar tatil mi 15 Mayıs? Haberi Görüntüle

FONLAYAN KİŞİNİN ABD'NİN ÖZEL İSTİHBARAT BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI 

Çakır'ın sahibi olduğu Medyascope'u 477 bin 58 dolar fonlayan Amerikan Chrest Foundation Vakfı Başkanı Lou Anne King Jensen'in; ABD'nin özel istihbarat örgütü Stratfor'la bağlantısı çıkmıştı. Ruşen Çakır ve Hasan Cemal'i fonlayan Chrest Foundation Vakfı Başkanı, Stratfor Türkiye Masası'ndan Hakkari, Mardin ve Kandil'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) askerlerinin pozisyonları için brifing istediği belirlenmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading