Yandex Metrica

Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımı önlenemiyor! Devlete zararı dudak uçuklattı!

Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımı önlenemiyor! Devlete zararı dudak uçuklattı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de kaçak elektrik kullanımı Türkiye'de devletin zarara uğramasına neden olan konular arasında yer alıyor. Öyleki; Güneydoğu'da 6 ildeki kaçak elektrik kullanımına 4 Atatürk Barajı yetmiyor. yani kullanılan elektriğin yaklaşık yüzde 22'si tahsil edilebiliyor. Bu zararın rakam olarak karşılığı 44 milyar Türk lirasına denk düşüyor. Üstelik bu açıklanan rakam 2016 yılına ait. 

Gündem

18.05.2024, 09:01

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde kaçak kullanımdan doğan enerji kaybının, Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'ndan elde edilen enerjinin 4 katına yakın olduğu tespit edildi. 

Kaçak elektriği kullanmak isteyenler akla hayale gelmeyen yöntemler buluyor. Seyyar trafo kuran, yeraltı hattı çeken kaçak kullanıcılar, elektronik sayaçları uzaktan kumandayla bu sistemi çok rahat kullanarak devleti zarara uğratmaya devam ediyor. Sadece 6 ildeki kaçak elektrik kullanımını karşılamak için 4 Atatürk Barajı yetmiyor. 

Selahattin Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası daha! 95 yaşında hapisten çıkacak Selahattin Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası daha! 95 yaşında hapisten... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE KAÇAK ELEKTRİKTEN DOLAYI TRAFOLAR PATLIYOR 

Bölgede yaygın olan kaçak kullanımdan ötürü sık sık trafolar patlıyor, elektrik dağıtım hatları yanıyor. Elektrik kesintilerine yol açan arızaların yüzde 90'ı da yine kaçak kullanımdan kaynaklandığı belirtiliyor. 

Türkiye'den Umman'daki cami saldırısına ilişkin açıklama: 'Derin üzüntü duyuyoruz' Türkiye'den Umman'daki cami saldırısına ilişkin açıklama: 'Derin üzüntü duyuyoruz' Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BARAJI BÖLGEDEKİ KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINI KARŞILAMIYOR

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'ndan elde edilen elektriğin, sadece Şanlıurfa'daki kaçak kullanımı dahi karşılamadığı belirtildi.Verilere göre, 1,9 milyon nüfusa sahip Gaziantep'te ise bir yılda 4,4 milyar kilovat elektrik tüketildi. Gaziantep'te tüketilen elektriğin sadece 434 milyon kilovatı kaçak kullanıldığı, faturalandırılan elektrik miktarının ise 3,9 milyar kilovat olduğu belirlendi.

Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı: Milletin Zaferi! Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı:... Haberi Görüntüle

MARDİN KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDA İLK SIRADA 

Bir yıllık süre içerisinde DEDAŞ tarafından dağıtım hizmeti verilen iller arasında oransal olarak en fazla kayıp kaçak elektrik kullanımı yüzde 86,1 ile Mardin'de gerçekleşti. Bu kenti kayıp kaçak elektrik kullanımı bakımından yüzde 80,4 ile Şırnak, yüzde 75,3 ile Şanlıurfa, yüzde 72,6 ile Diyarbakır, yüzde 67,6 ile Batman ve yüzde 40,64 ile Siirt izliyor.

Verilere göre Türkiye'deki kayıp kaçak ortalaması ise yüzde 19 civarında bulunuyor.

Bir süredir tedavi görüyordu! Eski bakan hayatını kaybetti Bir süredir tedavi görüyordu! Eski bakan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

SEYYAR TRAFOLARDAN YENİ BİR HAT ÇEKİLİYOR 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre;  tarımda kaçak elektrik tüketimi seyyar trafolarla yapılıyor. Traktörünün guneydoguda-uzaktan-kumandayla-kacak-elektrik-yontemiarkasına trafo kuranlar, şebekeden çektikleri elektriği tarlalarda kullanıyor. Pek çok çiftçinin abonelikleri olmadığı halde yüksek boyutlarda elektrik kullandığı tespit ediliyor. Denetimsiz boş arazilerden geçen elektrik hatlarına kanca atılarak elektrik konutlara çekiliyor. Bir başka yöntem de amatör yeraltı hatları. Trafolardan çekilen kaçak hatlar, yeraltı kablolarıyla dağıtılıyor.

 

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading