Yandex Metrica

Masaya dönen Akşener'e akıl Pensilvanya'dan gelmiş! FETÖ'cü ismin açıklamaları ortaya çıktı

Masaya dönen Akşener'e akıl Pensilvanya'dan gelmiş! FETÖ'cü ismin açıklamaları ortaya çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını veto ederek masaya çok sert sözlerle yüklenmişti. Bu siyasi kaosun ardından bugün Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisiyle masaya döneceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun bu fikre sıcak bakmasıyla Akşener bugün Altılı Masa toplantısına katılma kararı aldı. Akşener'e 'Cumhurbaşkanı yardımcılığı' fikrinin ise nereden geldiği merak konusu olurken FETÖ'cü Savaş Genç'in yaptığı açıklama, 'Akıl Pensilvanya'dan mı geldi' sorusunu akıllara getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:32

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını veto etmesi ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısıyla başlayan siyasi kriz devam ediyor.

Trendyol Olimpiyat reklamında kim oynuyor? Trendyol Milla reklamda oynayan sporcular kimler? Trendyol Olimpiyat reklamında kim oynuyor? Trendyol Milla reklamda oynayan sporcular... Haberi Görüntüle

AKŞENER'DEN YETKİLİ İCRACI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ÖNERİSİ

Masada kriz her geçen sürede artarken Altılı Masa için 'kumar masası' tabirini kullanan Akşener'den bugün flaş bir çıkış geldi. İmamoğlu ve Yavaş'la görüşen Akşener'in ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı. 

Zorlu, "Milletin sesi, milletin iradesi olması sorumluluğunu en başından bu yana duyan bu sorumluluk bilinciyle hareket eden genel başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda, milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneriyle Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur. Biraz önce sayın büyükşehir belediye başkanlarımız sayın genel başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretleri sırasında her iki belediye başkanımıza seçilecek 13'üncü cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da sayın genel başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekilde devam edecek" dedi.

Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can Kaya kolunu-omzunu mu kırdı? Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can... Haberi Görüntüle

AKIL PENSİLYANDA'DAN GELDİ

Akşener'in bu önerisinin nereden geldiği merak konusu olurken FETÖ'cü Savaş Genç'in dün yani 5 Mart 2023 tarihinde sosyal medya yayınında cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünü dillendirdiği ortaya çıktı.

Genç konuşmasında şunları dile getirdi: 

Benim bulabildiğim son formül. Madem Kılıçdaroğlu'ndan vazgeçilmeyecek ve arkasında durulacak. Şu tabloya rağmen risk alınacak. O zaman yapılması gereken şey şu: Ekrem İmamoğlu'nu başkan yardımcısı olarak atayacak. Hatta belki de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a başkan yardımcısı olarak atayacak. Ve net bir şekilde meydan meydan onlarla gezecek. Başkan yardımcısı atayacak demek seçim sürecinde bunların istifa etmesi anlamına gelmiyor. Çünkü başkan yardımcılığı Amerika'daki gibi değil maalesef. Ön seçim de onun gibi değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading