Yandex Metrica

LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi ne zaman?

LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi ne zaman?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için kaç gün kaldığı merak ediliyor. LGS başvuruları 18 Mart'ta başladı. İlk ve ortaöğrenimini tamamlayan öğrenciler, istedikleri lisede eğitimlerini sürdürebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavına katılıyorlar. Peki, LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi ne zaman?

Gündem

09.04.2024, 12:36

LGS başvuru kılavuzu doğrultusunda, sınav giriş belgesi, sınav tarihi ve sonuç tarihleri belli oldu. Öğrencilerin; fen, sosyal bilimler liseleri ile proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik bölümleri için girecekleri 2024 LGS'nin son başvuru günü tarihi merak ediliyor. Peki, LGS'ye nasıl, nereden başvuru yapılır 2024? LGS son başvuru tarihi ne zaman?

17 Nisan Esenyurt'ta yangın nerede, hangi mahallede çıktı? Yangın söndürüldü mü? 17 Nisan Esenyurt'ta yangın nerede, hangi mahallede çıktı? Yangın söndürüldü... Haberi Görüntüle

LGS'YE NASIL, NEREDEN BAŞVURU YAPILIR 2024?

Lise eğitimini sürdürecek olan öğrenciler, 18 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında "e-Okul" platformu üzerinden başvurularını tamamlayacaklar.

Okul müdürlükleri, öğrencilere başvuru sürecinde rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant daraltma gündemde Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant... Haberi Görüntüle

LGS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ülke genelinde Liselere Geçiş Sistemi sınavı, 2 Haziran'da yapılacak. Sınav iki oturumdan oluşacak; birinci oturum saat 9.30'da başlayacak, ikinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak.

LGS sınav giriş belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Mayıs'ta erişime açılacak. Bu belgeler, okul müdürlükleri tarafından alınıp mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencilere takdim edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading