Yandex Metrica

Sitede Ara

Kılıçdaroğlu'ndan skandal gaf! Var olan kurumu yeniden kurmayı vadetti

Kılıçdaroğlu'ndan skandal gaf! Var olan kurumu yeniden kurmayı vadetti

Daha önce yaptığı gaflardan sonra 'Gaf kralı' lakabını alan Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu "Ulusal vergi konseyi ve kesin hesap komisyonu kuracağız" diyerek büyük bir gafa imza attı. Çünkü, Kılıçdaroğlu'nun vaad ettiği kurum, uzun yıllardır Türkiye'de hizmet veriyor.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Millet İttifakı'nın Genel Başkanları dün akşam saatlerinde İzmir'de bir araya geldi. Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatırken skandal bir gafa imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlediği "İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi"nin "Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması" oturumunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yıllardır Türkiye'de hizmet veren 'Vergi Konseyi'ni kurma vaadinde bulundu.

Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan görüşmesi Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan... Haberi Görüntüle

''ULUSAL VERGİ KONSEYİ KURACAĞIZ''

İktidar sahiplerinin halka hesap vermediği durumlarda demokrasinin işlemeyeceğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, kuracakları Ulusal Vergi Konseyi ile toplanan vergilerin nereye harcandığını rapor haline getireceklerini ifade etti.

Şanlıurfa'da çıplak kadın sokakta neden gezdi? Şanlıurfa'da çıplak kadın olayı ne 2024? Şanlıurfa'da çıplak kadın sokakta neden gezdi? Şanlıurfa'da çıplak kadın olayı... Haberi Görüntüle

2004 YILINDA YASAL STATÜYE KAVUŞTU

Aslında Kılıçdaroğlu'nun vaad ettiği kurum uzun yıllardır Türkiye'de hizmet veriyor. 1992 yılında kurulan Vergi Konseyi o dönemde kısa süreli çalışırken 2003 yılında yapılan düzenlemeyle yasal bir statüye kavuştu. Hizmetlerine devam eden konseyin internet sitesinde de kurumun yaptığı faaliyetler yer alıyor.

İşte Vergi Konseyi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiler:

"Vergi Konseyi, 1992 yılında kurulmuş, ancak faaliyetleri kesintili ve kısa süreli olmuştur. 2003 yılında yeniden faaliyete geçen Konsey, 31 Temmuz 2004'de 178 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamenin 33/A maddesinde yapılan düzenleme ile yasal statüye kavuşmuştur. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 238 inci maddesi ile "Bakanlığa vergi politikalarının oluşturulması ve uygulanması ile ilgili olarak görüş bildirmek ve bu konularda araştırma ve çalışmalar yapmak üzere Vergi Konseyi kurulur. Vergi Konseyi bir danışma organıdır. Konseyin, çalışma usul ve esasları Yönetmelik ile belirlenir." hükmü ile mevcut yasal statüsü korunmuştur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading