Yandex Metrica

İsveç'te kaybolan FETÖ'cüler: Abdullah Bozkurt ile Levent Kenez sırra kadem bastı

İsveç'te kaybolan FETÖ'cüler: Abdullah Bozkurt ile Levent Kenez sırra kadem bastı

İsveç'in NATO üyeliği gündeme gelince bu ülkedeki FETÖ'cüler derin bir suskunluğa büründü. Türkiye'ye iade edilme korkusunu iliklerine kadar hisseden Abdullah Bozkurt ile Levent Kenez'in Stockholm'den de kaçtığı sanılıyor.

Gündem

23.01.2024, 19:16

İsveç'e yönelik Rus tehditleri, NATO'ya girmek isteyen bu ülkede FETÖ'cülerin ağzına kilit vurdu.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü firarileri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Pensilvanya'dan gelen talimatla 'Nordic Monitor' adlı FETÖ propaganda aygıtını kurmuştu.

Nordic Monitor adıyla açtıkları sosyal medya hesaplarında Türkiye'ye ilişkin karapropaganda faaliyeti yürüten örgüt üyeleri, İsveç'in NATO'ya üyelik konusunda Türkiye'nin onayına mecbur olmasıyla birlikte derin bir suskunluğa büründü. 

Sözkonusu lağım çukurunun Türkçe Twitter hesabında son paylaşımın 8 Nisan 2022 tarihinde yapıldığı görülüyor. O tarihten sonra Nordic Monitor hesabından hiçbir paylaşım yapılmadı. Hesabın İngilizce versiyonunda ise Türkiye'ye yönelik saldırılar devam ediyor. 

İsveç, Ukrayna'da Rus işgalinin birinci ayını doldurduğu dönemde, yani mart sonu ve nisan başında NATO'ya üye olmayı ciddi olarak dile getirmeye başlamıştı. Kendileri açısından 'tehlikeli' sürecin kokusunu alan ve Ankara'ya iade edilmekten korkan FETÖ'cüler, bu tarihten sonra daha temkinli bir hareket tarzı benimsedi.   

Dalton çetesi nedir? Can Dalton kimdir? Dalton çetesi nedir? Can Dalton kimdir? Haberi Görüntüle

ABDULLAH BOZKURT VE LEVENT KENEZ YÖNETİYOR

Nordic Monitor adlı FETÖ aygıtını örgütün firari 'imam'larından Abdullah Bozkurt ile kapatılan Meydan gazetesinin genel yayın yönetmeni, aynı zamanda Zaman gazetesi eski çalışanı Levent Kenez birlikte kurmuştu.

Türkiye 2020 yılında İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Levent Kenez'in iadesini İsveç'ten istemiş ancak Stockholm bu talebi görmezden gelmişti. 

FETÖ'nün Today's Zaman gazetesinde Ankara Temsilcisi sıfatıyla görev yapmış Abdullah Bozkurt ise Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesi davasının sanıkları arasında bulunuyor. Bozkurt'un, Karlov'un katili FETÖ üyesi Mevlüt Mert Altıntaş'ın ev sahibi olduğu ortaya çıkmıştı. 

Yağışlı hava etkisini devam ettirecek! Meteoroloji'den 28 il için son dakika uyarısı! Yağışlı hava etkisini devam ettirecek! Meteoroloji'den 28 il için son... Haberi Görüntüle

GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR FETÖ 'İMAMI'!

Abdullah Bozkurt

İsveç'te Türkiye aleyhine hemen hemen bütün kampanyalarda ismi bulunan Abdullah Bozkurt, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açıldığı günlerde mabette Fetih Suresi okunması nedeniyle çılgına dönmüş ve sosyal medya hesabında "Ayasofya'da Fetih okuyorlar" diye yazarak Türkiye'yi batılı ülkelere şikayet etmişti. 

Abdullah Bozkurt, Türkiye ve İslam dinine düşmanlığıyla bilinen Geert Wilders'a da ilham kaynağı olmuştu. Türkiye'yi terör örgütleriyle ilişkili gösterdiği bir mesajında Wilders, Bozkurt'un Nordic Monitor adlı lağım çukurunun bir haberini kaynak olarak göstermişti. 

Ali Yerlikaya'yı açıklamaya davet etti! CHP'li vekil 'cephanelik' ele geçirildi diye ortalığı ayağa kaldırmıştı! Gerçek bakın ne çıktı? Ali Yerlikaya'yı açıklamaya davet etti! CHP'li vekil 'cephanelik' ele geçirildi... Haberi Görüntüle

ÇOKTAN KAÇMIŞ OLABİLİRLER 

İsveç ile Türkiye arasında NATO merkezli müzakerelerin başladığı şu günlerde Stockholm'deki FETÖ'cülerin durumu da masaya yatırılacak. Bu ülkede ikamet eden FETÖ üyelerinin Türkiye'ye iade edilmesi gerekiyor. Fakat sürecin kokusunu erkenden alan FETÖ'cü Abdullah Bozkurt ile Levent Kenez'in ya Almanya ya da doğrudan ABD'ye kaçtığına kesin gözüyle bakılıyor. Sürece ilişkin ihtimallerden biri de, İsveç devletinin FETÖ üyelerine "NATO adaylığı süreci başarıyla sona erene kadar pek ortalıkta gözükmeyin" demiş olması... İsveç'in NATO'ya üye olduktan sonra hem PKK hem de FETÖ'ye destek politikasına kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. 

FETÖ firarilerinden Erkam Tufan Aytav ile Abdullah Bozkurt

FETÖ firarileri Levent Kenez ve Bülent Korucu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading